ZBOG CIGARETA Uhićeni biznismen i direktor uprave prihoda i carina

Cigarete otkrivene u Bileći
GP BiH

U Nikšiću je provedena akcija Specijalnog državnog tužiteljstva (SDT) na planu zaustavljanja krijumčarenja cigareta, u okviru koje je priveden veći broj osoba. Po saznanjima portala RTCG, u okviru te akcije uhićen je i direktor Uprave prihoda i carina Rade Milošević.

Krijumčarenje je realizirano prilikom uništavanja cigareta nedavno u Nikšiću. Osim Miloševića, uhićeno je još nekoliko osoba. Njima se stavlja na teret stvaranje kriminalne organizacije, zloupotreba službenog položaja i krijumčarenje cigareta.

Uhićen je i biznismen iz Nikšića Zdravko Kosanović. Milošević je, kako se sumnja, bio dio lanca krijumčarenja cigareta koje su oduzete tijekom ovog ljeta, a trebale su biti uništene.

Polovinom ove godine objavljeno je da je Uprava prihoda i carina organizirala u nikšićkoj privatnoj tvornici 'Javorak' paljenje veće količine zaplijenjenih cigareta pred komisijom koju je imenovao Milošević. Šleper je ušao u krug tvornice, a onda je obavljeno spaljivanje cigareta koje je svojevremeno uvezlo jedno špeditersko poduzeće iz Bara.

Sve je izvedeno bez znanja Uprave policije, koja je u prethodnom razdoblju prisustvovala uništavanju cigareta.

Direktor Uprave prihoda i carina, Rade Milošević pušten je nakon saslušanja u akciji Specijalnog policijskog odjeljenja zbog sumnje da je bio u kriminalnom lancu koji je krao i švercao cigarete koje je država ljetos zaplijenila u Slobodnoj zoni Luke Bar.

Milošević, je prema neslužbenim saznanjima CdM-a iz UPC, je dao iskaz i dostavio dokumentaciju koja mu je tražena, piše crnogorski portal 'Pobjeda'.

U Nikšiću je sinoć provedena akcija Specijalnog tužiteljstva na planu zaustavljanja krijumčarenja cigareta, u okviru koje je priveden veći broj osoba.

Milošević je nakon saslušanja pušten, a tijekom dana bi se trebali oglasiti iz Uprave policije povodom sinoćnje akcije SDT- a i SPO-a.