VIDEO  Španjolska policija uhitila srpske mafijaše, među njima jedan od najtraženijih

Mafijaši iz Srbije uhićeni u Španjolskoj
Screenshot

Španjolska policija priopćila je da su uhićeni članovi kriminalne grupa koju je predvodio jedan od najtraženijih kriminalaca u Srbiji, za kojim je raspisana međunarodnu tjeralica još 2021. godine. Kako se navodi, uhićeno je ukupno 11 osumnjičenih u Malagi, Madridu i Barceloni od kojih su većina državljani Srbije.

"Uhićeni se sumnjiče za trgovinu drogom, otmice, pljačke, nedozvoljeno posjedovanje oružja, falsificiranje dokumenata. Istražitelje, koji su prikupljanje dokaza počeli u siječnju prošle godine. Uhićen je vođa kriminalne grupe, za kojim je Srbija raspisala međunarodnu tjeralicu i koji se smatra 'metom velikog značaja'. Iz Srbije je pobjegao 2021. godine i bio je jedan od najtraženijih bjegunaca tijekom prethodne tri godine", prenose španjolski mediji.

Sadržaj se učitava...

Petorica teško ozlijeđenih Srba završili u bolnici u Malagi

Nacionalna policija Španjolske, međutim, nije priopćila identitet uhićenog.

"Istraga je počela u siječnju prošle godine, kada je policija saznala da je petoro državljana Srbije primljeno u bolnicu u Malagi zbog teških ozljeda vatrenim oružjem. Utvrđeno je da je kuća u kojoj su živjeli napadnuta, ali i da su oni bili vezani lisicama i brutalno pretučeni. Teško ozlijeđeni odbili su tada suradnju s policijom, ali je u kući pronađeno mnogo krvi kao i drugi predmeti kojima su mučeni", naveli su.

Španjolska policija je, kako se navodi, tijekom istrage otkrila da se sukob dogodio između dva rivalska klana iz Srbije. Na mjestu zločina pronađeni su i pištolji izbrisanih serijskih brojeva, prenosi Index.

"Osumnjičeni su doputovali u Malagu da bi napali suparnički klan"

"Utvrđeno je da su osumnjičeni koji su uhićeni u ovoj akciji policije, doputovali u Malagu, na Costu del Sol da bi napali suparnički klan. Svoje suparnike nadzirali su i dronovima. Unajmili su i tri kuće u Malagi te više automobila. 

"Uhićenje je realizirano čim je španjolska policija saznala da su se pripadnici klana ponovo doselili u Malagu, navodi elespanol.

U akciji u kojoj su uhićeni srpski bjegunac i njegov najbliži suradnik, koji je također na tjeralici, pretresi su izvršeni u sedam kuća. Od toga pet u Malagi, jedne u Madridu i jedne u Barceloni. Tom prilikom zaplijenjena su dva pištolja izbrisanih serijskih brojeva, više od 100 metaka, sedam lažnih osobnih dokumenata, dron i 16.000 eura u gotovini.