IZ NJEMAČKE Optuženi za sudjelovanje u ubojstvu izručen BiH

Sudska policija BiH
Sudska policija BiH

Pripadnici Jedinice za specijalističku podršku Sudske policije u Federaciji Bosne i Hercegovine su danas na Međunarodnom aerodromu u Sarajevu, od pripadnika Granične policije Bosne i Hercegovine, a u skladu s naredbom Županijskog suda u Tuzli, preuzeli osumnjičenog A. L.

Faktoru je neslužbeno potvrđeno da se radi o Amiru Lisičiću, osuđenom na jedinstvenu kaznu zatvora od 16 godina i šest mjeseci zbog sudioništva u ubojstvu Emira Džinića, kao i za pokušaj ubojstva Amira Hodžića, sudioništva u pokušaju ubojstva Naila Hodžića i sudjelovanja u grupi ljudi koja je počinila kazneno djelo.

Ranije je iz Srbije izručen Damir Mehić Bibi, osuđen za isto djelo na jedinstvenu kaznu zatvora od 17 godina i pet mjeseci.

Njih dvojica nisu se pojavili na izricanju presude Županijskog suda u Tuzli, niti su pronađeni na adresi, nakon čega su za njima raspisane međunarodne potjernice. 

Presuda je donesena za oružani obračun koji se ispred zgrade Titanic u Tuzli dogodio 22. lipnja 2013. godine i bio kulminacija sukoba dvije kriminalne grupe, koje predvode Damir Mehić Bibi i Mersed Hadžić, zvani Mirso Švicarac.

Istom presudom, koja nije pravomoćna, Amir Mehić je osuđen na 11 godina i šest mjeseci, dok je Mersed Mehanović dobio šest mjeseci, kao i Denis Rahmanović koji je osuđen na godinu zatvora.

Pripadnici Sudske policije su odmah nakon preuzimanja optuženog proveli u prostorije Županijskog suda u Tuzli.

Optuženi je uhićen u Njemačkoj, nakon čega je od nadležnih organa izručen Bosni i Hercegovini.

"Kako se radi o osobi koje je poznato organima gonjenja i koje je optuženo za kazneno djelo ubojstva, ova aktivnost je provedena uz visok stupanj sigurnosnih mjera i radnji koje su poduzimali pripadnici Sudske policije u Federaciji Bosne i Hercegovine, te u suradnji s drugim policijskim agencijama u Bosni i Hercegovini", naveli su iz Sudske policije FBiH.