VREMENSKA PROGNOZA U Hercegovini kiša sa saharskim pijeskom, u noći na ponedjeljak očekuju se grmljavinska nevremena

Kiša kišobran Stari grad
Hercegovina.info

U nekim dijelovima Hercegovine nedjelja je unatoč izdanom narančastom meteoalarmu za vjetar protekla mirno, dok je u nekim dijelovima bilo jakih udara južnog vjetra.

Hercegovina meteo

Hercegovina meteo najavljuje grmljevinska nevremena u nći sa nedjelje na ponedjeljak. Ponedjeljak jutro i prijepodne donose lokalno obilnu oborinu i izražena grmljavinska nevremena. Prema sredini dana postupno mirnije, no nestabilno će se nastaviti sve do srijede.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Diljem Hercegovine vozači prijavljuju prljavštinu po automobilima prouzrokovanu saharskim pijeskom koji je padao s kišom.

Prljava kiša

BHmeteo najavljuje hladnu frontu pred vratima. Za nekoliko sati donosi jaču kišu, lokalno praćenu grmljavinom na sjeverozapadu i zapadu Bosne. Do jutarnjih sati i području Hercegovine.
Padalina će sutra prolazno biti i u ostatku zemlje ali znatno manje u odnosu na zapadne i južne krajeve. Što istočnije to siromašnije, tako da bi dobar dio sjeveroistoka i istoka Bosne prošao uz mizernu količinu kiše.

Hercegovina meteo
Prognozirana količina padalina na sjeverozapadu, zapadu, jugozapadu Bosne i u Hercegovini od 20 do 50 l/m2, uz lokalno jače pljuskove sa grmljavinom do oko 90 l/m2. U ostatku zemlje simbolične količine kiše.
Vjetar će u narednim satima postupno jačati, sve do dolaska padalina. Sa dolaskom padalina, noćas najprije u Krajini a sutra tijekom dana i u ostatku zemlje vjetar u postupnom slabljenju. 
Sa dolaskom hladne fronte temperature u blažem padu. Sutra malo svježije nego danas, dovoljno za prolazno snijeg na višim planinama.