JOŠ DANAS NESTABILNO Evo kad nam stiže toplije vrijeme

Vrijeme u Mostaru
Hercegovina.info

Jutros je u Bosni pretežno oblačno vrijeme, dok je sunčanije na području Hercegovine i jugozapadu Bosne.

Temperature zraka izmjerene u 8:00 sati (°C): Bjelašnica -4; Livno 0; Ivan Sedlo 1; Široki Brijeg i Sokolac 2; Bihać i Bugojno 4; Sanski Most i Sarajevo 5; Banja Luka, Bijeljina, Doboj, Gradačac, Prijedor i Tuzla 6; Srebrenica i Zenica 7; Mostar, Trebinje i Zvornik 8; Neum 9° C.

Danas u Bosni i Hercegovini prevladavat će promjenljiva naoblaka i nestabilno vrijeme. Od sredine dana prema večernjim satima širom zemlje se očekuju povremeni lokalni pljuskovi. Može biti i slabe grmljavine. Vjetar slab, u Bosni istočnog i sjeveroistočnog smjera, a u Hercegovini jugo. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 9 i 14° C, na jugu zemlje do 18° C, podaci su Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

U petak 26. 4. 2024. u Bosni i Hercegovini prevladavat će umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima po kotlinama u Bosni će biti magle. Od sredine dana prema večernjim satima širom zemlje su mogući slabi lokalni pljuskovi. Vjetar slab većinom južnog smjera. Na sjeveru Bosne vjetar sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 0 i 5° C, na jugu zemlje do 8° C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 13 i 18° C.

U subotu 27. 4. 2024. u Bosni i Hercegovini će prevladavati sunčano umjerena oblačnost. U jutarnjim satima po kotlinama u Bosni će biti magle. U Bosni rijetko u poslijepodnevnim satima može pasti slab kratkotrajan pljusak. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 5° C, na jugu do 9° C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 22° C.

U nedjelju 28. 4. 2024. u Bosni i Hercegovini se prognozira pretežno sunčano vrijeme. U jutarnjim satima po kotlinama i uz riječne tokove u Bosni će biti magle. Vjetar slab promjenljivog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 6° C, na jugu do 10° C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 26° C.

U ponedjeljak 29. 4. 2024. u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 9° C, na jugu zemlje do 12° C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 23 i 28° C.