DOBOJ ZAVIJEN U CRNO U 42. godini iznenada preminuo trener Vedran Sofić

Vedran Sofić

U Doboju je sinoć, iznenada, u 42. godini, od posljedica srčanog udara, preminuo Vedran Sofić, trener juniorskog tima Fudbalskog kluba Sloga Doboj i dugogodišnji trener u stručnom stožeru omladinskih reprezentacija Republike Srpske.

Kako je priopćio Fudbalski savez Republike Srpske, Sofić je rođen 24. listopada 1981. godine u Doboju. 

Prve nogometne korake napravio je u Slogi u kojoj je proveo cijeli igrački staž, a nakon završetka nogometne karijere nastavio biti prisutan u ovom klubu i školovao se za trenera.

"Bio je pouzdan suradnik i prijatelj, svakoj reprezentativnoj akciji pristupao je profesionalno i odgovorno, temeljno i sustavno. Zračio je posebnom duhovitošću. Bio je posvećen mladim igračima, njihova velika podrška. Krajam svibnja vodio je juniore Sloge Meridian u finalu Omladinskog Kupa Republike Srpske u Banjoj Luci protiv Borca", navodi se u priopćenju.

Prošle godine imao je, kako se dodaje, određenih problema sa srcem, preživio je srčani udar, ali mu je jučer pozlilo i plemenito Vedranovo srce nije izdržalo. 

Sofić je prije mjesec dana imao operaciju tetive na nozi nakon što mu je pukla na utakmici veterana. Uprkos svemu, iako u gipsu, nastavio je s rukovođenjem Omladinske škole dobojskog premijerligaša sve do kobnog dana.

Fudbalski klub Sloga Meridian i Fudbalski savez Republike Srpske, ali i nogomet uopće ostali su bez talentiranog stručnjaka, odličnog čovjeka, prijatelja i suradnika.