FOTO  Zrinjski u finalu Kupa, Plemići protiv Borca za novi trofej

Zrinjski Sloga
Hercegovina.info

Nogometaši HŠK Zrinjski plasirali su se u finale Kupa Bosne i Hercegovine. Nakon što su u prvom susretu polufinala remizirali u gostima kod Sloge odigravši utakmicu bez pogodaka, Plemići su večeras na svom stadionu slavili rezultatom 3:0  te izborili finale u kojem ih očekuju dva duela s Borcem.

Strijelci za Zrinjski večeras su bili Ilinković, Ćuže i Mulahusejnović

Prvu priliku na utakmici imao je Bradarić u 4. minuti kada je pucao glavom, no nije to baš bio opasan udarac za vratara gostiju.

U 11. minuti dobro je glavom pokušao Abdurahimi, no lopta odlazi pokraj vrata. Četiri minute kasnije veliku priliku je imao Mulahusejnović, ali i njegov udarac odlazi pokraj vratnice.

U 27. minuti dobro je za goste pokušao Grbež, lopta ide iznad grede Karačića.

U 38. i 36. minuti dva puta je pokušao Ilinković, no nije veznjak Zrinjskog bio precizan. Zato je Ilinković precizan bio dvije minute kasnije. Zrinjski je dobio jedan slobodni udarac na 25 metara iskosa. Loptu je uzeo Ilinković i poslao loptu u kazneni prostor. Ona je preletjela sve igrače i završila u mreži.

Drugo poluvrijeme otvorio je udarcem Corda, ali lopta je otišla visoko iznad vrata gostiju. U 53. minuti pokušao je za goste Božičković, a Karačić to dobro brani.

Četiri minute kasnije Zrinjski dolazi do drugog pogotka. Malekinušić je ubacio, a loptu na drugoj vratnici dočekao Ćuže i poslao je u mrežu.

U 65. minuti Zrinjski rješava pitanje pobjednika. Za 3:0 pogodio je Mulahusejnović s nekih petnaestak metara.

Dvije minute kasnije pokušao je i Bilbija, no njegov udarac je otišao pokraj vrata.

U 85. minuti za goste je glavom pucao Milanović, ali preko vrata. Samo tri minute kasnije Zrinjski je mogao i do četvrtog pogotka. Udarac Malekinušića brani Trako, a potom Malekinušić pogađa vratnicu.

Do kraja utakmice rezultat se nije mijenjao i Zrinjski je zasluženo izborio finale Kupa. Trofej će Plemići pokušati obraniti u dvoboju protiv Borca, a domaćina prve utakmice odredit će sutrašnji ždrijeb.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.