VIDEO  MASTERCHEF Hercegovka Ivana Soldo plasirala se među pet najboljih u Hrvatskoj

Ivana Soldo Masterchef
Masterchef

Stiže nam kraj šeste sezone MasterChefa, a napetost samo raste iz epizode u epizodu. Razlike među kandidatima sve su manje i nema mjesta ni za najmanju grešku. Međutim, Čitlučanka Ivana Soldo još jednom je zabljesnula svojim umijećem, potvrđujući da joj je mjesto među najboljima.
 
Kao što smo imali priliku vidjeti u sinoćnjoj epizodi, MasterChef kuhinja postala je prava mala arena, poprište uzbudljive borbe za poziciju među pet najboljih kandidata. Ivana Soldo, Sarah Mikulec, Dominik Škalec, Luka Veić, Manuel Crnobrnja i Petar Tucman preostali su u natjecanju, svatko od njih bio je odlučan osvojiti svoje mjesto među najelitnijima.

Ivana Soldo Masterchef

Zadatak nije bio jednostavan

U posljednjem zadatku, Damir, Stjepan i Melkior postavili su kandidate MasterChefa pred poprilično težak izazov. Na pokaznom tanjuru našli su se riba romb, umak holandez i salata izrađena pomoću nekoliko tehnika, a ova fantastična šestorka morala je maksimalno iskoristiti svaku namirnicu. 

Zadatak je bio precizan: svaki natjecatelj trebao je pažljivo skinuti kožu s romba i izdvojiti četiri filea. Ocjena njihovog jela uključivala je procjenu svake tehnike koju su primijenili tijekom pripreme. Svaki od četiri fileta imao je svoju svrhu - jedan za rolicu od romba, drugi za farsu, a preostala dva kao demonstracija njihove vještine filetiranja ribe. Uz to, urednost je također bila ključna, pa je Damir preporučio kandidatima da jelo prezentiraju na čistoj radnoj površini. Prava Hercegovka kakva i jest, Ivana je briljirala sa svojom radnom jedinicom, te je opet po tko zna koji put dobila posebnu pohvalu žirija za urednost.

Ivana Soldo Masterchef

Nekoliko je kandidata imalo problem s izradom holandez umaka te se na toj komponenti najduže zadržalo, a jedna od njih je bila i Ivana. Osim umaka, najveću glavobolju joj je zadao i čips od raštike. „Bila sam brzopleta i stavila sam svu raštiku blendati s peršinom i nisam imala dovoljno raštike da napravim čips“, izjavila je.
 
Po svemu sudeći, izazovi su iz emisije u emisiju sve teži, a i kako je sama Ivana nekoliko puta naglasila, kandidati su prisiljeni prebaciti iz prve u petu brzinu kako bi uspjeli servirati jelo na vrijeme. „Izazov je bio težak, dostojan onoga gdje jesmo. Stvarno sam se trudila, ali vidim da smo Petar i ja u usporedbi s drugim tanjurima jako klimavi“, dodala je.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ivana je pred žiri servirala nažalost nepotpuno jelo.

„Nisam sve servirala. Nemam na kraju taj holandez i čips sam razmrvila ono što sam imala. Bilo je baš veselo“, požalila se ova simpatična Čitlučanka po završetku kuhanja. Kako je prilikom serviranja kazala, odlučila se radije ne servirati nego servirati puknuti holadnez.  Žiriju to izgleda ipak nije smetalo, te je Ivana prošla dalje i ušla među top 5 najboljih kuhara u Hrvatskoj. 

Ivana Soldo Masterchef

Prisjetimo se, u prethodnoj epizodi Ivanu se zajedno sa svojom sestrom Andreom natjecala za nagradu od tri tisuće eura. Zadatak im je bio prikazati članove žirija na tanjuru, a samo jelo dobro sljubiti s vinom. „Damir voli slatko, Melkior hrskave komponente, dok Stjepan voli svježinu, nešto osvježavajuće“, prokomentirale su ove dvije lijepe Čitlučanke, tako da su se vrlo lako odlučile za desert koji će prezentirati. 

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.