ČITLUČANKA ISPALA IZ MASTERCHEFA "Nemam za čime žaliti. Sretna sam i ponosna..."

Ivana Soldo Masterchef

U prošlom izazovu Ivana je izbjegla ispadanje za dlaku, ali ovoga puta nije se mogla izvući, pa je ispala kao top peta kandidatkinja MasterChefa. "Sretna sam i ponosna. Nemam za čim žaliti. Iza mene su dva jako teška zadatka, žao mi je što nisam dočekala sljedeći izazov jer Stipe možda napravi nešto slatko", rekla je Ivana čiji početak nije bio lak, jer je dobila drugu šansu na Bootcampu, no veliki je uspjeh tijekom sudjelovanja u showu pokazivala prilikom izrade slastica.

"Izazov je bio jako težak, jako užurban i nekako sam bila fokusiranija nego zadnji put", ispričala im je, a kad im je pokazala oblik tijesta u kojem se nalazila riba, našalili su se s njom da izgleda kao neka egzotična riba, najsličnija raži. Imala je i propust sa škrgom koja joj je ostala na mesu ribe, pa je završila na tanjuru s kojeg je žiri kušao hranu.

Ivana Soldo Masterchef

Žiri pohvalio Luku

Prvi kandidat koji je žiriju donio repliku orade u tijestu od soli bio je Manuel. "Ništa nije palo, ništa nije puklo", rekao je Manuel odahnuvši posebno stoga što je uspio izvući lijepi file za tanjur. Melkior je odmah primijetio da jelo nije dobro centrirano, ali su na tanjuru bile prisutne sve komponente.

Luka je izrazio zadovoljstvo izazovom i time kako je sve prošlo. "Uživao sam u kuhanju i drago mi je da je dobro ispala većina jela tako da se nadam dobrom rezultatu". Veoma je uspješan bio u filetiranju ribe pred žirijem.

"Jako sam zadovoljan sa serviranjem. Bio je u tome brz, lijepo mu se odvojio cijeli file u komadu, umak ima točkice, ima svježine od limuna, dobra je tekstura kroketa, uhvatio je boju kao iz reklame", komentirao je Melkior, a i ostali članovi žirija su se složili s njim.

Sarah je istaknula da joj je bilo zanimljivo raditi nove stvari i da je guštala u ovom kuhanju. Kad je donijela žiriju da pogledaju oblik tijesta, zaključili su da ima oblik ajkule, a prilikom odvajanja tijesta imala je poteškoća.

"Ako se odvojilo mojim kolegama prije mene, uspjet će i meni", rekla je Sara te dodala: "Nadam se da neće biti problem što sam malo predugo otvarala tijesto pred žirijem, umak je mrvicu pregust, ali okus je i dalje jako fin". Žiriju se njezina replika Melkiorove ribe jako svidjela. "Mislim da je odradila sve po PS-u, riba je sočna, kroket je začinjen, umak je dobar", objasnio je Stjepan.

Ivani žiri zamjerio što nije očistila škrge

Dominik je uspio servirati cijeli file, u komadu. No imao je najviše problema s kroketom dok ga je pripremao. "Umak mu je uspio, vidim da ima točkice od ulja, kroket je trebao biti malo tamniji", primijetio je Melkior.

Kada su probali sva jela, Damir je zaključio da su svi kandidati dali svoj maksimum. Iako je bilo teško odlučiti koga poslati kući, žiriju je bilo sasvim jasno da je Luka najbolje replicirao jelo za koje je dobio pohvale. No ubrzo je došlo i vrijeme da kažu čije je MasterChef putovanje završeno.

"Nažalost, ovoga puta napustit će nas Ivana. Nisi očistila škrge, u toj brzini nisi ih izvadila", objasnio joj je Melkior. Iako joj je u MasterChefu kraj, Ivana ima planove upravo na području gastronomije. "Svoje MasterChef putovanje bih htjela opisati kao dosta borbe i dosta teško, ali i dosta sreće", rekla je na kraju Ivana.