MASTERCHEF DRAGULJ IZ ČITLUKA Ivana Soldo opet briljirala, a ovaj put servirala sirovo meso

Ivana Soldo MasterChef
Screenshot

Pred Čitlučankom Ivanom Soldo, kao i preostalim kandidatima iz jedne od najpopularnijih emisija, MasterChef, našao se težak zadatak.

Kandidati su prošli kroz izazov u kojem su morali pripremiti jelo bez tradicionalnog kuhanja i pečenja. Ovo je u najmanju ruku bila prava prepreka za njihove kulinarske vještine, jer su morali biti kreativni i snalažljivi, koristeći namirnice koje se mogu konzumirati sirove ili bez termičke obrade. Među tehnikama koje su mogli koristiti, spadale su miksanje, cijeđenje, mariniranje, dehidriranje i fermentiranje.

Ivana Soldo MasterChef

No, kako i obično biva, to nije bilo sve. Ono što je činilo ovaj izazov još težim, bilo je bacanje kocke kako bi odredili koliko vremena imaju na raspolaganju za pripremu jela. „Vaše vrijeme kuhanja će određivati sreća. Tri su opcije, 15, 25 i 35 minuta“, objasnio im je Damir.

„Ne volim kocku, ne volim se kockati. Ne volim uopće misliti da moj život mora ovisiti o nečem takvom“, požalila se Ivana prije nego što je okušala svoju sreću u bacanju kocke. „Ja ni u „Čovječe ne ljuti se“ ne mogu u prvih pet krugova dobiti šesticu, tako da kad sam dobila 15 nisam se iznenadila iskreno“, dodala je.

Ivana Soldo MasterChef

Ivana je zasigurno MasterChefova nova kulinarska ikona

Svi natjecatelji imali su na raspolaganju razne namirnice, uključujući i obilje voća, a nije bilo teško za pretpostaviti tko će od njih najbolje iskoristiti sve resurse. Simpatična Ivana iz Čitluka još je jednom dokazala da njezina prava kulinarska vještina dolazi do izražaja tek onda kada joj se postave neobični izazovi.

Ivana Soldo MasterChef

Ivana je pripremila carpaccio od mariniranog bifteka, pesto od baby špinata, zagrebačkog sira i oraha, salatu od lubenice, naranče i mente, te tzatziki. „Sviđa mi se to što si marinirala meso, fali mi mrvica soli, ali imaš bolje omjere u samom jelu. Posvetila si se mesu na jedan ispravan način. Može to biti još malo tanje ili malo bolje marinirano, ali za 15 min mislim da si na dobrom putu“, pohvalio je Damir.

„Mogu li ja to, što će drugi reći, je li to dobro... To je nekako ono što je mene najviše kočilo pri ispunjenju nekih mojih snova i ciljeva, a samim time i doslaska u MasterChef“, ispričala je.

Ivana Soldo MasterChef

Nakon što su članovi žirija isprobali njezino jelo, dodijeljena joj je zaslužena titula pobjednice ovog zahtjevnog zadatka. „Za kreativnost, za snalažljivost, za okuse, za tehnike, na kraju krajeva i za vrijeme s kojim si raspolagala, Ivana čestitamo, ti si danas pobjednica“, kazao je Stjepan. 

„Priželjkivala sam da u budućnosti dobijem najbolji tanjur i doživjeti to tako brzo, ne mogu vjerovati. Sigurno je moj cilj da prestanem razmišljati o tome što će drugi reći i kako će me drugi vidjeti i da dokažem i pokažem sebi i svima: ženo ti to možeš“, zaključila je. 

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.