FOTO  ČITLUČANIN MIROSLAV KORDIĆ NAPUSTIO MASTERCHEF "Sva moja putovanja po svijetu ne mogu se usporediti s ovim"

Miroslav Kordić Masterchef
Screenshot

Miroslav Kordić, strastveni kuhar i ljubitelj gastronomije, završio je svoje uzbudljivo putovanje u MasterChef emisiji. Tijekom vremena koje je proveo u ovom popularnom kulinarskom natjecanju, ovaj Čitlučanin. Kako smo gledali u jednoj od prošlih epizoda, za svoj opstanak u emisiji Miroslav, Ivan, Antonia i Ivana morali su se boriti u dvije raznin iz epizode u epizodu osvajao je srca gledatelja i žirija.

ličite faze. Prva faza bila je test osjeta, u kojoj su morali prepoznati namirnice koje su im bile predstavljene u zdjelicama: crnooki grah, bulgur, maslačak, heljda, artičoka, amarant, kopriva, klice graha, dragoljub, kvinoja, trputac i čubar. Imali su samo 20 sekundi da odgonetnu o kojoj se namirnici radi.  Da bi odgonetnuli o kojoj se namirnici radi, imali su 20 sekundi, a mogli su je kušati, mirisati i gledati. „Dobar sam u testu osjeta, ali teško mi je zapamtiti ime i naziv namirnica“, požalio se Miroslav.

Miroslav Kordić Masterchef

To je zasigurno bila jedna od uzbudljivih epizoda. U drugoj fazi natjecatelji su dobili zadatak da pripreme jelo inspirirano "poke bowlom", koristeći namirnice koje su već bile dostupne u košarama na njihovim radnim stolovima. Iako im je u ovom izazovu kreativnost bila neograničena, vrijeme nažalost nije bilo. Za pripremu ovog jela imali su samo 45 minuta.

Za sve koji nisu upućeni, „Poke bowl“ je popularno jelo koje potječe iz Havaja i postalo je globalni hit u svijetu gastronomije. Naglasak je na svježem sirovom ribljem mesu poput tune ili lososa. Osim ribe, „poke bowl“ uključuje različite dodatke poput svježeg povrća, avokada, algi, povrća izrezanog na kockice, riže ili kvinoje te umaka koji dodaju bogat okus. Naposljetku, važno naglasiti da se radi o zdravom izboru jer „poke bowl“ obiluje proteinima, vlaknima i zdravim mastima, čineći ga idealnom opcijom za ljude koji vode računa o svom zdravlju i prehrani. Nažalost, Miroslava je ovo jelo koštalo „glave“.

Miroslav Kordić Masterchef

Iako su imali mogućnost angažirati pomoćnike sa galerije, nisu svi natjecatelji iskoristili tu priliku za savjete. Za razliku od svojih kolega, Miroslav je tražio i savjet više, a onda se izgubio kada je morao donijeti veće odluke. Ovaj zdravi obrok nije donio sreću Miroslavu, koji je nažalost pripremio najlošiji obrok od svih kandidata. Važno je za napomenuti da od četiri osobe koje su bile u stres-testu, tri nikada nisu ni kuhale ni jele „poke bowl“, jedino ga je radio Ivan. No, kao po običaju ni to mu nije pomoglo, jer najbolji tanjur napravila Ivana.

Miroslav Kordić Masterchef

"Miroslav želi pržiti koru od lososa. To je kao da kažeš da je tema Japan, a ti radiš štrukle sa sirom“, komentirao je Petar koji je Miroslavu pomagao u kuhanju, ali Miroslav je odlučio u „poke bowl“ koji je zdravi obrok staviti pržene namirnice. „Ovdje će odlučivati sitne male greškice, i bojim se da bi me dresing mogao koštati ispadanja iz MasterChefa“, kazao je Miroslav prije samog ocjenjivanja. Kao da je predosjetio što dolazi.

Miroslav je dobio oštru kritiku prema onome što je servirao na tanjuru, pri čemu ga je Stjepan prvo opomenuo zbog toga što njegov tanjur nije ni nalikovao„poke bowl“, a zatim i jer je bilo suho, jer je sadržavalo nedovoljno dresinga i bilo narezano na premale komadiće.

Miroslav Kordić Masterchef

„Sedmica mi je bila koban broj. Ja sam kao mačka sa sedam života, sedmi nisam uspio preživjeti. Šteta“, rekao je Miroslav. Unatoč kritici, ovaj simpatični Čitlučanin ne krije da će mu iskustvo iz MasterChefa ostati u lijepom sjećanju. „Volim putovati, ali sva moja putovanja po svijetu ne mogu se usporediti s ovim prelijepim putovanjem“, zaključio je.

Miroslav Kordić Masterchef

"Osjetit će se tvoj izostanak i tvoja pozitivna energija“, izjavio je Stjepan prije nego što su se zagarili i ovjekovječili trenutak jednim selfijem.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.