Cube će morati skloniti željeza sa Kosače, a i u Ilićkoj se zgrada miče s ulice

Ilegalna gradnja
hercegovina.info

Kako sada stvari stoje, izgleda da je s odlaskom Ljube Bešlića završila era ilegalnog gađenja u Mostaru, a počela sezona vraćanja u zakonske okvire, pa čak i rušenja onog što se do jučer bespravno gradilo. O dvoetažnom disku uz najvažniju kulturnu instituciju u Mostaru pisali smo u jeku korone, onih dana kada je tendu širio i hotel 'Mostar'. Inspekcija je nakon našeg članka zaustavila radove, a sada im je kazano da se metalna konstrukcija mora ukloniti. Isto je i s još jednim stambenim objektom u drugom dijelu grada – Ilićkoj ulici, koji je isplivao na cestu. 

“Obavljen je razgovor s investitorom da se povuče objekt sa Ilićke ulice - izmjena projekta, a za Kosaču je također obavljen razgovor s investitorima, i usmeno im je rečeno da uklone metalnu konstrukciju. Ako sami ne uklone dogovoreno, ide se u postupak”, potvrdila je načelnica Odjela za urbanizam i građenje Marina Deronjić. Ova tema, kao i brojne druge, aktualizirana je nakon objave na našem portalu.  

"Molimo vas da zaustavite započetu gradnju kata na diskoteci 'Cube' na lokaciji doma Herceg Stjepan Kosača, Rondo. Svjedoci smo da se počela montirati aluminijska konstrukcija za podizanje/izgradnju kata na spomenutom objektu i navedenoj lokaciji. Izlišno je i potpuno nepotrebno spominjati da je ta gradnja neprihvatljiva iz mnogo razloga. Da ista ne korespondira sa zdravim razumom te da je prosto nevjerojatno da je nekome uopće palo na pamet da takvo što započne. Dom Herceg Stjepan Kosača, pravni sljedbenik Doma kulture centar je svih važnijih događanja u gradu Mostaru u zadnjih dvadesetak godina. Ispred istoga spomenik hrvatskim braniteljima, Katarini Kosači, Maruliću (nekada). Središnji dio grada. Ogledalo!?”, navodili su stanari u pismu našem portalu.

Zanimljivo je ovdje posebno istaknuti da uprava Kosače nije vidjela ništa sporno da se disko širi na ovaj način, te su čak tvrdili da postoje dozvole za ovaj objekat. 

Kako sada izgleda, proces izdavanja dozvola u Gradu Mostaru dolaskom nove vlasti vraćen je u legalne okvire, i teško da će lokalni tajkuni više moći raditi što žele. Da je tome tako govori mnogo primjera, zaustavljanje radova na parceli vlasnika HP Investinga Hasana Pekušića, te na drugoj lokaciju u Malom Polju, a o čemu smo ranije iscrpno pisali.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.