UMRO UBOJICA IVANE HODAK Mladen Šlogar umro u zatvoru prirodnom smrću

šlogar,ivana hodak,ubojica,Zvonimir Hodak
Marin Tironi/24sata

Oko 6 sati u petak umro je Mladen Šlogar (75), ubojica kćeri jedinice bivše ministrice Ljerke Mintas Hodak i odvjetnika Zvonimira Hodaka, Ivane Hodak.

Šlogar je umro prirodnom smrću u Zatvorskoj bolnici u Zagrebu, javio je RTL. 

Sud je presudio da je Šlogar ubio Ivanu Hodak 2008. godine u listopadu, u haustoru u Hatzovoj ulici u Zagrebu, i to hicima iz Berete 7.65. Osuđen je na 30 godina zatvora.

Ubijena je tada imala 26 godina.

Policija je Šlogara pronašla mjesec dana kasnije. Slučajno su ga uhitili zbog skitnje i kod njega našli oružje. Vještačenjem je utvrđeno da je upravo njime ubijena Ivana.

Na policiji i pred istražnim sucem tvrdio je da ju je ubio kako bi se osvetio njezinu ocu jer ga je godinama ranije ponizio. To je, govorio je, učinio tako što mu je poslao platu s pršutom i sirom na terene Mladost gdje je Šlogar radio na iznajmljivanju i održavanju teniskih terena.

Kao pozadinu te priče Šlogar je ispričao da je na Mladosti radio u vrijeme kada je direktor ŠRC-a bio vaterpolski djelatnik Vlado Kobešćak. Tih su godina na Mladosti tenis redovito igrali i Zvonko Hodak, i njegova supruga Ljerka Mintas-Hodak. Kobešćak je bio optužen za određene  nezakonite poslove vezane uz prodaju automobila, zbog čega je dobio otkaz.

Novi je direktor, kako je pričao Šlogar, tražio od svojih zaposlenika da se izjasne protiv Kobešćaka. Šlogar je odbio, pa je dobio otkaz. Prema Šlogarovom iskazu policiji, Zvonimir Hodak obećao je Šlogaru da će pomoći Kobešćaku, no na kraju je Kobešćak ipak odletio s Mladosti i kasnije završio u zatvoru.

Kazao je i da mu je Hodak obećao pronaći novi posao, ali da se to nije dogodilo.