APOKALIPTIČNI PRIZORI Heroj iz Slavonskog Broda spasio čovjeka koji je zapeo u poplavljenom podvožnjaku

poplava Slavonski Brod
Index.hr

Područje Slavonskog Broda u popodnevnim satima zahvatilo je nevrijeme praćeno jakom kišom i tučom.

Zbog velike količine kiše koja je pala u kratkom periodu poplavljeno je 30-ak podruma, a na intervencije su upućene žurne službe koje saniraju štetu.

Tijekom nevremena nesretni je čovjek automobilom zapeo u poplavljenom podvožnjaku. Srećom, naišao je Hrvoje Mužević (48) koji je dostavljao hranu, a čim je shvatio što se događa izašao je iz automobila unatoč tuči i kiši koja je silovito padala i pomogao čovjeku, javlja 24sata.

"S obzirom na to da je vani baš bilo nevrijeme i padao je led, jedva sam vidio kroz prozor. U jednom momentu sam vidio čovjeka koji se zaletio u poplavu. Istrčao sam iz auta, a žena je vikala 'kud ćeš'. Auto je plutao do pola u vodi, ne znaš tko je u autu niti što se događa. Mogao se netko udaviti, dijete, žena, ma bilo tko. Nisam mogao drugačije nego ući u vodu", prisjetio se dramatičnih trenutaka Hrvoje Mužević koji je ušao u oko 1,5 metara duboku vodu.

"Kad sam došao do auta, čovjek srednjih godina je sjedio unutra. Kao u šoku. Nije reagirao na ništa što sam mu govorio. Počeo sam gurati auto i vidio dva momka koja trče pomoći. Poskakali su u vodu, svaka čast. Brzo se dizala razina vode. Skupilo se ljudi na kraju, nas 10-ak izgurali čovjeka iz poplave. On je potpuno u šoku i dalje bio. Kad smo ga izvukli, ja sam otišao završiti dostavu koju sam imao", ispričao je Hrvoje Mužević.

Sadržaj se učitava...

Zabilježeni su i padovi stabala na pješačku stazu i prometnice, koja su brzim intervencijama uklonjena, priopćeno je iz Ravnateljstva civilne zaštite MUP RH.