OZLIJEĐENO NEKOLIKO VATROGASCA U gašenju šibenskog požara sudjelovalo više od njih 150

vatrogasci,požar,Šibenik

U gašenju požara kod Grebaštice ozlijeđena su četiri vatrogasca koja su medicinski zbrinuta, izvijestila je Hrvatska vatrogasna zajednica (HVZ).

“Ozlijeđenim vatrogascima i građanima želim brzi oporavak“, rekao je glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković. HVZ ističe da je požar kod Grebaštice pod kontrolom, više nema otvorenog plamena ni širenja.

Na pojedinim mjestima još ima izdimljavanja te se saniraju rubni dijelovi požarišta kamo su u jutarnjim satima upućena dva kanadera, prenosi Telegram.hr.

Opožareno je oko 600 hektara

Požar je planuo u četvrtak malo iza 11 sati, a na terenu je tijekom cijele noći dežuralo i saniralo teren više od 150 vatrogasaca s 51 vozilom.

Vatrom je zahvaćena trava, nisko raslinje, makija i borova šuma te kuće i automobili, a trenutno procijenjena opožarena površina iznosi oko 600 hektara.

Tucaković je zahvalio svim vatrogascima na terenu, pilotima i logističkoj potpori, te ministru unutarnjih poslova i potpredsjedniku Vlade Davoru Božinoviću koji je jučer obišao vatrogasce i cijelo opožareno područje.