POŽAR U TVORNICI MATE RIMCA Šteta iznosi nekoliko desetaka tisuća eura

kampus Rimac
Rimac automobili

U tvornici u Kerestincu jučer oko 14.30 sati izbio je požar, izvijestila je zagrebačka policija ne navodeći o kojoj se tvornici radi. Precizirali su kako je došlo do požara, odnosno da su se zapalile baterije iz “za sada neutvrđenih razloga”, a za 24sata iz Rimca su potvrdili kako se požar dogodio na njihovu kampusu.

Policija je potvrdila kako je požar ugašen te da ozlijeđenih osoba nije bilo. Materijalna šteta iznosi nekoliko desetaka tisuća eura.

‘Situacija je odmah stavljena pod kontrolu’

“Možemo potvrditi da je došlo do manjeg toplinskog incidenta u skladišnom dijelu našeg kampusa, prilikom prenošenja osjetljivih materijala”, odgovorili su iz Rimca. “Osim na jednoj paleti materijala – nema štete na ostalim materijalima ili dijelovima skladišta. Situacija je odmah stavljena pod kontrolu, te neće utjecati na nastavak useljavanja”, dodali su.

Pojasnili su da Rimac Technology svakodnevno radi sa zapaljivim materijalima pa im je interni interventni vatrogasni tim na raspolaganju 24 sata dnevno budući da su takve situacije u industriji proizvodnje baterijskih sustava uobičajene.

“Uz reakciju internog profesionalnog vatrogasnog tima, u sličnim situacijama, zakonski smo dužni javiti se i javnim službama koje potom izađu na teren”, rekli su iz Rimca.