TKO SU UHIĆENI U AKCIJI FUP-a? Rođaci iz Konjica glavni organizatori dilanja droge

tužiteljstvo, uhićenje, dileri
Avaz.ba

U akciji pripadnika Federalne uprave policije (FUP) jutros je po naredbi Tužiteljstva ŽS, zbog nelegalne prodaje narkotika, uhićeno 19 osoba, od čega su dvije u bijegu i za njima se užurbano traga.

Tužiteljstvo ŽS ovu grupu, s Edinom Vrtićem iz Konjica na čelu, sumnjiči da je od kolovoza 2019. do siječnja 2020. godine na području Županije Sarajevo i šire umišljajno i neovlašteno nabavljala, kupovala, držala, prenosila, nudila na prodaju i prodavala trećim osobama opojne droge, pri čemu je stekla veću novčanu dobit.

Ekskluzivno otkrivamo da su, osim Edina Vrtića iz Konjica i Mirze Baličevca iz Sarajeva, uhićeni i Emir Rožajac, Semir Humić, Adem Vrtić, Haris Musić, Asim Avdić...

Prema neslužbenim informacijama "Avaza", Adem i Edin Vrtić su rođaci. Edin Vrtić glavni je organizator nelegalne prodaje narkotika. On je povratnik u činjenju ovih kaznenih djela i vratio se nedavno s odsluženja zatvorske kazne.

Obavljen je pretres njegove kuće u Konjicu. Saznajemo da je pronađena i veća količina municije.

- Prilikom pretresa do sada je pronađena i oduzeta znatna količina materije koja asocira na opojne droge heroin, amfetamin, kanabis sativa L i kokain, vage za precizno vaganje, novac, mobilni telefoni i SIM kartice, jedno vozilo te alat podesan za otuđenje vozila, kao i drugi predmeti koji potječu ili se dovode u vezu s predmetnim kaznenim djelom - navedeno je iz FUP-a.