TRAŽIO GA SUD U MOSTARU 55-godišnjak uhićen na granici radi izdržavanja kazne zatvora

Granicna policija BiH kućica
Ilustracija/Hercegovina.info

Na graničnim prijelazima širom BiH u razdoblju od 1. svibnja do 5. svibnja 2024. godine otkriveno je 12 osoba koje su potraživali sudovi i policija.

Pripadnici Jedinice GPBiH Gorica su 3. svibnja 2024. lišili slobode I. Č. (1969.) prilikom ulaska u našu zemlju na prijelazu Osoje. Utvrđeno je da Općinski sud u Mostaru potražuje ovog bh. državljanina radi izdržavanja kazne zatvora. Predan je službenicima Centra sudske policije u Zapadnohercegovačkoj županiji.

Pripadnici Jedinice granične policije Bosne i Hercegovine Gradiška, 5. svibnja 2024. godine, lišili su slobode E. Š. (2002.), državljanina BiH. Naime, graničnim provjerama je utvrđeno da ga potražuje Općinski sud u Bugojnu zbog kaznenih djela krađa. Kontroliran je na ulasku u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Gradiška i predan službenicima Centra sudske policije u Posavskoj županiji.

Istoga dana, prilikom izlaska iz BiH na prijelazu Gradiška, pripadnici ove jedinice su lišili slobode E. DŽ. (1987.). Utvrđeno je da je Ministarstvo unutarnjih poslova Županije Sarajevo raspisalo potragu za ovim bh. državljaninom zbog kaznenog djela posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga. Predan je službenicima MUP-a Županije Sarajevo.

Uz navedeno, pripadnici Jedinice GPBiH Gradiška su 4. svibnja 2024., lišili slobode dvojicu državljana BiH na prijelazu Gradiška. Na ulasku u BiH lišen je slobode D. T. (1985.) jer je Policijska uprava Doboj raspisala potragu za njim zbog kaznenog djela nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih tvari. Predan je službenicima Policijske uprave Doboj.

Na izlasku iz BiH lišen je slobode DŽ. I. (1998.) jer ga potražuje Općinski sud u Travniku zbog kaznenog djela ovjeravanje neistinitog sadržaja. Predan  je službenicima Centra sudske policije u Posavskoj županiji.

Također, pripadnici Jedinice GPBiH Gradiška su 1. svibnja 2024., lišili slobode L. Š. (1988.), nakon što je ustanovljeno da je potražuje Osnovni sud u Banja Luci zbog kaznenog djela krađa. Državljanka Republike Hrvatske je kontrolirana na izlasku iz naše zemlje na prijelazu Gradina i predana službenicima Okružnog centra sudske policije Banja Luka.

Pripadnici Jedinice GPBiH Bijeljina, 4. svibnja 2024., lišili su slobode M. T. (1957.) jer je ustanovljeno da ga potražuje Osnovni sud u Gradišci radi izdržavanja kazne zatvora. Bh. državljanin je kontroliran na ulasku u BiH na prijelazu Rača i predan službenicima Okružnog centra sudske policije Banja Luka.

Prethodno, 3. svibnja 2024., pripadnici ove jedinice su lišili slobode I. T. (1957.) prilikom ulaska u BiH na prijelazu Popovi. Utvrđeno je da Osnovni sud u Kotor Varoši potražuje ovog državljanina Republike Srbije radi izdržavanja kazne zatvora. Predan je službenicima Okružnog centra sudske policije Banja Luka. 

Pripadnici Jedinice GPBiH Zvornik, 3. svibnja 2024., lišili su slobode R. M. (1973.) jer je ustanovljeno da ga potražuje Osnovni sud u Vlasenici radi izdržavanja kazne zatvora. Državljanin BiH je kontroliran na ulasku u BiH na prijelazu Šepak i predan službenicima Okružnog centra sudske policije Istočno Sarajevo.   

Pripadnici Jedinice GPBiH Orašje, 3. svibnja 2024., predali su M. N. (1992.) službenicima Policijske uprave Orašje, nakon što je utvrđeno da je Policijska uprava Banja Luka raspisala potragu za njom zbog kaznenog djela izborna prevara. Državljanka BiH je kontrolirana na ulasku u BiH na prijelazu Šamac. 

Pripadnici Jedinice GPBiH Brod, 2. svibnja 2024., lišili su slobode Z. S. (1983.) jer je utvrđeno da ga potražuje Općinski sud u Travniku zbog kaznenog djela teška krađa. Bh. državljanin je kontroliran na ulasku u našu zemlju na prijelazu Brod i predan službenicima Centra sudske policije u Posavskoj županiji. 

Pripadnici Jedinice GPBiH Izačić, 1. svibnja 2024., lišili su slobode M. M. (1976.), nakon što je ustanovljeno da ga potražuje Općinski sud u Cazinu zbog kaznenog djela krađa. Državljanin BiH je kontroliran na ulasku u BiH na prijelazu Izačić i predan službenicima Centra sudske policije u Unsko-sanskoj županiji.