ULAZ SLOBODAN Mnogi Hercegovci će Hrvatsku zamijeniti Crnom Gorom

ljetovanje, Crna Gora zemlja, Hrvatska, vijesti
Visit Budva

Znatan dio žitelja Bosne i Hercegovine, koji tradicionalno ljetuju u Hrvatskoj ove godine bi mogao promijeniti adresu, te godišnji odmor provesti u Crnoj Gori. Ta zemlja, za razliku od Republike Hrvatske, za građane Bosne i Hercegovine je otvorena, te nisu potrebni nikakvi tekstovi niti potvrde o cijepljenju onima koji ulaze u Crnu Goru.  

“Ima zanimanja za Crnu Goru. Za tamo ne treba ni test, cijene su povoljne, tako da zanimanja ima”, kažu nam iz Turističke agencije “Almir travel”. Kod njih je najtraženija Turska, te Egipat – Hurgada.

Iz Turističke agencije “Fortuna” također kažu da zanimanja za Crnu Goru ima. Kod njih su najtraženija odredišta na Makarskoj rivijeri, no tražena je i Crna Gora, odnosno Neum. Kako se može vidjeti na društvenim mrežama veliki broj Mostaraca već ljetuje u Crnoj Gori, a brojni su tamo rezervirali smještaj ovoga ljeta, a ravnaju se logikom da u Crnoj Gori mogu ostati koji dan duže, s obzirom koliko moraju izdvojiti za testiranje da bi otišli u Hrvatsku.

Podsjetimo, Vlada Crne Gore već u travnju ove godine objavila je listu zemalja čijim građanima je dozvoljen ulazak u državu bez negativnog PCR testa na COVID-19. Turistima iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Sjeverne Makedonije, Kosova i Albanije dozvoljen je ulazak u Crnu Goru bez obavljenog testa i bez potvrde o izvršenoj imunizaciji. S druge strane Hrvatska već pola godine drži zatvorene granice za susjede, te ni Hrvati s dvojnim državljanstvom ne mogu u tu zemlju bez testa ili potvrde o cijepljenju.

Inače, Bosna i Hercegovina, poput Crne Gore, susjedima omogućava neometan ulazak.