Sud riješio u korist Mostar Parkinga, direktor misli da ga ovo rješenje pravda i za besplatnu kartu i neplaćen PDV

Milenko Krčum vs Mostar parking

Barbarić je vlastiti ugled sam narušio nakon što mu je jedan od prvih poteza bio da sam sebi priskrbi povlaštenu kartu, a o čemu smo prvi pisali. Drugi put je nesposobnost pokazao kada je izbjegavao zakonsku obvezu plaćanja PDV-a, a valja spomenuti i netransparentne sporazume s banjolučkim Lanacom.

Općinski sud u Mostaru, sutkinja Elma Brčić Rožajac, u pravnoj stvari tužitelja, ujedno i odvjetnika Milenka Krčuma, po punomoćniku Harisu Hakaloviću protiv JP Mo Parking, kojeg je zastupao Igor Kvesić donio je rješenje kojim se odbija tužbeni zahtjev.

Naime, mostarski odvjetnik, koji sada ima petnaestodnevni žalbeni rok, tvrdio da ga je Mo Parking uznemiravao i smetao u mirnom posjedu prava služnosti, a na adresi gdje stanuje u Mostaru. Sutkinja u rješenju navodi da „iz navoda tužbe, provedenog postupka i svih izvedenih dokaza sud nije mogao utvrditi postojanje posjeda prava služnosti i nije mogao utvrditi ni čin smetanja od strane tuženog, pa ni pružiti sudsku zaštitu tužitelju na način kako je on to u svojem tužbenom zahtjevu istaknuo“.

U rješenju se navodi „da je smetanje posjeda samo ona radnja koja je učinjena neovlašteno i protupravno jer je faktičko stanje, pravno zaštićeno pa se kao takvo ne smije samovlasno mijenjati ili narušavati, a u predmetnom postupku sud nije utvrdio ni protupravnost postupanja tuženog.

Krčum i njegov punomoćnik će o žalbi odlučiti nakon što detaljno analiziraju rješenje, dok se Mostar Parking slavodobitno oglasio priopćenjem, gdje direktor kompletan nerad i nerad u tom poduzeću pravda sada jednom, još uvijek nepravomoćnom presudom.

„Kako smo komunicirali cijelo ovo vrijeme prema javnosti vodeći se zakonskim okvirima i regulativama, te često spominjanim SIZ - ovima, ovime se službeno potvrđuje kako Mostar Parking svoje ovlasti naplate parkinga u gradu Mostaru obavlja legalno u skladu sa zakonom i po Odluci Gradskog vijeća Grada Mostara o načinu organiziranja, upravljanja i korištenja javnih parkirališta na području Grada Mostara koja je na snazi (sa svim svojim izmjenama i dopunama)“, istaknuli se dodavši da je ovo „svojevrsni početak dokazivanja istine i borbe protiv svih onih koji su se u protekle dvije godine svojski trudili da naštete poslovanju, ugledu poduzeća, kao i ugledu samog direktora“.  

Podsjetimo, Barbarić je vlastiti ugled sam narušio nakon što mu je jedan od prvih poteza bio da sam sebi priskrbi povlaštenu kartu, a o čemu smo prvi pisali. Drugi put je nesposobnost pokazao kada je izbjegavao zakonsku obvezu plaćanja PDV-a, a što će u konačnici opet platiti građani Mostara. Tu su i netransparentni sporazumi s Lanacom. Nijedno od navedenog nema veze s prvostupanjskom presudom, kojom se direktor pere za sve svoje propuste najavljujući euforično tužbe u današnjem priopćenju.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.