NIJE SVIMA BILO VRUĆE U loži stadiona Zrinjskog uzvanike hladila klima od 20 kw rashladne snage

Zrinjski Urartu
Davor Vučić

Mostarski Zrinjski i armenski Urartu u utorak su odmjerili snage pod Bijelim Brijegom u uzvratnom susretu prvog pretkola kvalifikacija za Ligu prvaka. Termin susreta zakazan je za 20 sati kako bi se što više izbjegao mostarski 'ćelopek' koji taj dan negdje dosezao i do 40 stupnjeva.

Iako u večernjem terminu, mnogi su za vrijeme utakmice bijeg od nesnosne vrućine tražili u hladnim napicima. Doduše, navijačima rezultat na terenu nije išao u prilog sve do posljednjeg udarca Hrvoja Barišića kad se moglo odahnuti, a konačno i prodisati budući da je bilo skoro 23 sata kad je utakmica završena.

No, kako saznajemo nisu se svi 'kuhali' na mauzoleju socijalističke arhitekture iz 70-ih godina prošlog stoljeća. Novim 'VIP salonom' na stadionu Zrinjskog u klubu su se dosjetili kako dodatno opravdati cijenu godišnje ulaznice od 5 tisuća maraka pa je tako na utakmici protiv armenskog prvaka, uz brojne igrače, debitirala i klima od 20 kW rashladne snage.



Iako će mnogi reći da je sizifovski posao postaviti klimu na otvorenom prostoru poput stadiona, kako saznajemo visoko klupsko i političko izaslanstvo izrazilo je zadovoljstvo radom mehaničke zvijeri od 20 kW.

Usporedbe radi, neke obične klime koje se koriste u kućanstvima imaju snagu do 5 kw i mogu pokriti 75 m2.

Na internetu smo provjerili cijene visokorashladnih uređaja poput ove na stadionu HŠK Zrinjskog i što se može pronaći na aktualnoj ponudi je najviše 16 kW. Ona se u slobodnoj prodaji može naći po cijeni od oko približno 5 tisuća eura.

Klimu od 20 kW nije moguće pronaći u slobodnoj prodaji na internetu, kao ni dobiti moguću cijenu budući da se uglavnom rade po narudžbi.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.