VIDEO  Mrežama kruži snimka dvoje mladih koji klanjaju u Mepas Mallu

Mepas Mall,klanjanje,islam,vijesti

Društvenim mrežama širi snimka na kojoj dvoje mladih klanjaju u prizemlju Mepas malla, preciznije na samom ulazu u taj tržni centar.

Snimka po datumima datira od jučer, a pretpostavlja se da su vršitelji vjerskih obreda turisti.

Molitvu dvoje mladih nije dekoncetriralo ni mnoštvo prolaznika, kao ni hit Vesne Pisarović koji drešti u pozadini.

Klanjanje na javim mjesta po Hercegovini proteklih godina nije novost, a turisti većinom arapskog porijekla ne libe se vjerske obrede vršiti na javnim površinama ili ustanovama.

Protiv ovog načina molitve bio je i mostarski efendija Salem Dedović koji je to nazvao neprihvatljivim kad muslimani imaju u blizini 30 džamija koje su praktične za molitvu, za razliku od tržnih centara i sličnih lokacija.

„Obavljanje namaza na javnim prostorima poput tržnih centara, benziskih crpki i sl. za nas nije prihvatljivo. Mi imamo slučajeva gdje naši ljudi rade poslove u prirodi, pa i u prirodi traže neko skrovito mjesto. Nije nužno da se namaz obavlja u bogomolji, ali postoje neki okviri, mora se pronaći prihvatljivo mjesto, koje ispunjava kriterije za namaz. Ne mogu to biti ovi prostori o kojima smo govorili, da se na njima i pod svaku cijenu mora obaviti namaz“, kazao je tada Dedović.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.