ANKETA Što to privlači turiste i iznova oduševljava naše susjede u gradu na Neretvi?

Turisti u Starom gradu - Anketa
Hercegovina.info

Ulice Starog grada u Mostaru krasi veliki broj turista iz cijelog svijeta, a u ovim prvim danima sezone kada se još ne osjeti ona poznata mostarska vrućina, pretežno su tu posjetitelji iz regije, koji su uzeli nekoliko dana za sebe i uživanje u ovom hercegovačkom biseru. Što ih to vraća Mostaru, koje su njihove prve asocijacije na ovaj grad i hoće li nam opet doći, ekipa portala Hercegovina.info iskoristila je priliku upitati baš nekoliko takvih sjajno raspoloženih turista iz susjedstva.

Nikome od njih ovo nije bio prvi put da hodaju po starogradskom kamenu, a svi su suglasni u istom – vraćat će nam se kad god budu imali priliku za to.

Bio bi grijeh ne svratiti u Mostar kada tu prolazimo. Nije mi prvi put da dolazim, ali svaki put ima nešto novo za vidjeti, nešto lijepo da se dogodi, a Stari grad mi je omiljeni“, kazali su raspoloženi turisti između ostalog za naš portal.

Ono što su neki od njih posebno istaknuli jesu upravo ljudi, koji i čine dušu Mostara.

„Narod me privlači, tu ima nešto toplo, ljude prihvaćaju srcem i dušom“, opisala je jedna turistkinja Mostarce.

Asocijacije na Mostar su svakako Stari most i Stari grad većinski, a o njima često govore i svojim sunarodnicima kada se vrate kući.

„Ističem taj duh orijenta, mjesto gdje se susreću dvije religije. Govorim im i o skokovima s mosta“, kazali su zadovoljni posjetitelji između ostalog.

Bosansko-hercegovačka hrana je poznata po svojim specijalitetima, a neke od njih i turisti rado probaju, ali i ponesu kući.

„Probala sam ćevape, Begovu čorbu, to je nešto jedinstveno. Kupila sam lokume za sada“, rekle su nam dvije gospođe kojima ovo nije prvi put da borave u Mostaru.

„Obavezno ću dolaziti, svaki put kad imam priliku. Vraćat ću se kad god mogu, unazad pola godine sam obilazila Bosnu i Hercegovinu, vratit ću se i Mostaru ponovno“, zaključila je jedna od upitanih turistkinja.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.