SARAJEVO IZ POSUŠJA ODNOSI PUNI PLIJEN Slobodnjak Mustafića presudio utakmicu

Posušje FK Sarajevo
FK Sarajevo

Nogometaši Sarajeva su u drugoj utakmici subotnjeg programa Premijer lige Bosne i Hercegovine savladali Posušje sa minimalnih 1:0.

Postalo je već tradicionalno da je teren stadiona Mokri Dolac u jako lošem stanju i nekako je bilo i jasno pred početak utakmice da će biti na ovakvom terenu teško kontrolirati loptu i igrati nešto smisleno.

Krenulo je na najgori mogući način, teškom ozljedom defanzivca Branka Vrgoča. On je nezgodno doskočio, pao na ruku i po svemu sudeći je i slomio. Na nosilima je iznesen sa terena i odvezen do kola hitne pomoći. Posušje je bilo aktivnije prema naprijed u prvih pola sata utakmice, dva puta sa distance prijeti Erick, jednom Muhamed Šahinović odbija loptu, drugi put ona ide pored gola.

Posušje FK Sarajevo

U 30. minuti Sarajevo dobiva slobodan udarac sa nekih 23-24 metra, što se nije dopalo kako igračima, tako ni klupi domaćeg tima. Loptu je uzeo Mirza Mustafić, pucao pored živog zida i smjestio loptu iza leđa golmana Franka Kolića, na čiju će dušu i ići ovaj pogodak zbog slabije postavljenog živog zida. 

Dosta je bilo nervoze u prvom poluvremenu, pa je i Sabrija Topalović imao pune ruke posla, a poslije jednog oštrijeg starta Adalberta Penarande na Dominika Begića došlo je do nešto veće gužve, koja se na svu sreću brzo smirila.

Iz te gužve izlazi i odlična šansa za Posušje. Poslije centaršuta Karla Kamenara Gabrijel Boban šutira, ali stativa je spasila Bordo klub, te su izabranici SImona Rožmana otišli sa viškom od jednog gola na poluvrijeme.

Drugo poluvrijeme donijelo je još manje uživanja u nogometnoj igri. Teren je već bio prilično iskopan, a i jedna i druga ekipa su nekako postajale sve nervoznije sa dosta prigovora na račun suđenja Sabrije Topalovića. Od prilika, vrijedi izdvojiti pokušaj Marića nakon pasa Kamenara, lopta ide pored gola, zatim pokušaj Mustafića, također ide pored gola, kao i pokušaj Ericka u 75. minutu kojeg uz manje probleme brani Šahinović.

Do kraja utakmice nije bilo većih uzbuđenja, a niti promjene rezultata, pa je Sarajevo upisalo vrijedna tri boda, sa kojima se vraća slavlju poslije dvije utakmice bez pobjede, dok Posušje upisuje šesti poraz u sezoni i nastavlja niz bez pobjede koji sada iznosi šest utakmica.

Standings provided by Sofascore