RIJEČI FRANCUSKOG DNEVNIKA L'Equipe objavio plaće u Lyon, navijači poludjeli zbog Lovrenove

Dejan Lovren

Dejan Lovren (34) vratio se u zimu prošle godine u Lyon, s kojim ima ugovor do ljeta iduće godine. No klub više ne računa na njega i riješit će ga se već ovog ljeta, piše L'Equipe. Francuski dnevnik je najugledniji sportski list na svijetu, a u seriji tekstova o plaćama igrača u svim klubovima Ligue 1 došao je red i na tekst o Lyonu. Ilustriran je fotografijom Lovrena ispod naslova "Plaće u Lyonu. Klub se želi riješiti jako skupih zamjena".

"Lyon se rješava preskupog Lovrena"

U tekstu piše: "Kako bi oslobodio sredstva u budžetu, Lyon će se na ljeto riješiti četiri skupo plaćena igrača. To su Anthony Lopes, Dejan Lovren, Rayan Cherki i Corentin Tolisso." U nastavku ističe Lovrena, o kojem piše: "Plaćen 400 tisuća eura mjesečno, iako igra jako malo, Dejan Lovren trebao bi biti izguran iz kluba već ovog ljeta." L'Equipe dodaje: "Lyon se želio riješiti Lovrena još u zimskom prijelaznom roku i čekao je ponude za njega, ali ih nije dočekao. Bilo je, doduše, interesa iz Turske, ali na samom kraju prijelaznog roka", piše Index.

Dejan Lovren

Među 30 najplaćenijih u ligi

Zatim se u tekstu navode mjesečne plaće igrača Lyona, pri čemu je očito da su samo dvojica plaćena više od Lovrena, a to su Alexandre Lacazette i Nemanja Matić, koji mjesečno zarađuju po 500 tisuća eura. Slijede Lovren i Tolisso s po 400 tisuća eura. Uz tablicu je napomena da su navedeni bruto iznosi. Lovren je tako među 30 najplaćenijih nogometaša jedne od najjačih svjetskih liga.

Lovren je zadnji put igrao prije dva mjeseca. Lyon je bez njega od davljenika postao kandidat za Europu i izgubio samo jednu utakmicu.

Objava ovog popisa izazvala je ogorčenje navijača Lyona, i to najviše zbog visine Lovrenove plaće. Lovren je zbog ozljeda i oporavka propustio prvih sedam kola, ali se nakon toga vratio u početni sastav Lyona, koji je grozno otvorio sezonu. No Lyon je i s njim igrao loše, a porazom protiv Renesa 26. siječnja došao je blizu borbe za opstanak. Lovren od tada nije dobio ni minute u sedam prvenstvenih i dvije kup utakmice, a Lyonu bez njega ide sjajno. U ligi je pobijedio u šest od sedam utakmica i popeo se sa 16. na 10. mjesto, a s dvije pobjede u kupu probio se u polufinale.

Navijači Lyona: 400 tisuća eura mjesečno? Lovrene, hvala ti na svemu, ali vrijeme je za odlazak
Zato navijači Lyona komentiraju na društvenim mrežama:

"Lovren prima 400 tisuća eura mjesečno? Šokiran sam."

"Lovren je među 30 najplaćenijih igrača lige? Nevjerojatno."

"Svaka čast Lovrenu i premda više nije na potrebnoj razni, može ostati u klubu. Ali definitivno ne s ovom plaćom."

"Ako Lovren zarađuje 400 tisuća mjesečno, znači da ima najboljeg agenta na svijetu." 

"Lovrene, hvala ti na svemu, ali molim te da što prije odeš."