NOVO IME U MAKSIMIRU Sergej Jakirović dobio novo pojačanje za nastavak sezone

Ronaël Pierre-Gabriel novi igrač Dinama
GNK Dinamo

Dinamovu će momčad u nastavku proljetne polusezone osvježiti dosadašnji branič francuskog prvoligaša Nantesa, 25-godišnji Ronaël Pierre-Gabriel. S maksimirskim je klubom ove srijede potpisao višegodišnji ugovor, u momčadi trenera Sergeja Jakirovića ponajprije će konkurirati za ulogu desnog beka, ali može pokriti i lijevu stranu obrambenog reda kao i obje stoperske pozicije.

Prošao je školu Saint Etiennea gdje je, po dolasku u prvu momčad, stasao uz sadašnjega Dinamova braniča, Kevina Theophilea. U Saint Etienneu su zajedno igrali gotovo tri sezone pri čemu su kao bek i stoper najčešće držali desnu stranu obrane.

Rođen je 13. lipnja 1998. godine u Parizu, a baš kao i Theophile, porijeklom je s Martinika. Za prvu momčad Saint Etiennea debitirao je u listopadu 2015. kao 17-godišnjak. Potom je po jednu sezonu proveo u Monacu i njemačkom Mainzu. Od ljeta 2020. do 2022. nastupao je za francuski Brest, jesenski dio prošle sezone proveo u Strasbourgu, a proljetni u Espanyolu. Od prošloga je ljeta bio član Nantesa za kojeg je u dosadašnjem dijelu sezone odigrao 12 ligaških utakmica. U elitnom razredu francuskog nogometa ukupno je upisao 124 nastupa, a svojedobno je zaigrao i za juniorsku i mladu reprezentaciju tricolora.

Pierre-Gabriel je tako postao šesti francuski igrač u Dinamovoj povijesti. Prethodna petorica su braća Jeremy i Nicolas Taravel, nakon njih i Tongo Doumbia, rođeni Francuz koji je nastupao za Mali, te aktualni Dinamov dvojac Kevin Theophile i Maxime Bernauer.

- Želim se zahvaliti klubu i svima koji su bili uključeni u realizaciju ovog transfera. Znam da je Dinamo neprikosnoven u hrvatskom nogometu, kao i to da se radi o etabliranom i respektabilnom europskom klubu. Naravno, samo lijepe riječi su stigle i od Maxa i Kevina. Siguran sam da ću se uz njih brzo prilagoditi i uklopiti u momčad. Navijačima poručujem da ću dati sve od sebe kako bih opravdao ukazano povjerenje i nadam se da ću s Dinamom ostvariti mnogo zapaženih uspjeha, kazao nam je po potpisivanju ugovora novi maksimirski branič

Pierre-Gabriel bit će na raspolaganju treneru Jakiroviću već u sljedećem prvenstvenom kolu u dvoboju protiv Lokomotive u subotu u Kranjčevićevoj.