NAKON SKORO 100 NASTUPA Čapljinac odlazi iz Dinama, izgledno je da će u Sloveniju

Luka Menalo odlazi iz Dinama
Marko Lukunic/PIXSELL

Dinamova momčad je na odmoru do 2. siječnja, kad će se okupiti u Zagrebu, a nekoliko dana kasnije krenut će na pripreme u Rovinj. Dinamo prvu utakmicu, i to onu odgođenu, u nastavku sezone igra 23. siječnja protiv Lokomotive, a do tada bi se Jakirovićeva momčad mogla znatno promijeniti.

Nije tajna da Dinamo u ovom prijelaznom roku traži igrače na nekoliko pozicija, ali i da se želi riješiti nekih na koje Jakirović više ne računa. Ako nađu još jednog desnog beka, u Maksimiru bi se lako odrekli Sadegha Moharramija, kao i Mahira Emrelija, koji nisu impresionirali trenera.

Jakirović ga zadržao pa ga otpisao

No, igrač koji će vjerojatno prvi napustiti Maksimir, jest Luka Menalo. U Dinamu je od 2018. godine, promijenio je niz trenera, a kod zadnja dva mu nikako nije išlo. Igor Bišćan ga je otpisao ljetos i Menalo je trebao otići u Rijeku, u kojoj ga je želio tadašnji trener Sergej Jakirović, javlja Index.

Bišćan je dobio otkaz, Jakirović je došao u Dinamo, a jedna od prvih stvari koje je napravio bilo je stopiranje Menalova odlaska na Rujevicu. Iako ga nije koristio u početnoj postavi, Jakirović je Menala uvodio u igru u četiri od pet prvih utakmica na Dinamovoj klupi. No, od utakmice s Astanom 21. rujna Menalo je dobio poluvrijeme u Prištini, 57 minuta protiv Lokomotive i poluvrijeme protiv Oriolika.

To mu je bio posljednji nastup za Dinamo, a u zadnjih devet utakmica bio je ili na klupi ili na tribinama. Iako bi mogao odraditi ugovor u Dinamu do 2026. godine i za to primati plaću, 27-godišnjem Menalu se više ne sjedi na klupi. Želi naći klub u kojem će igrati, i to već u ovom prijelaznom roku.

Interes iz BiH i Slovenije

Za Menala postoji interes Sarajeva, koje ga vidi kao pojačanje u borbi za Europu, ali Menalu se ne vraća u BiH. Zainteresirani su i neki klubovi iz slovenske lige, u kojoj je povremeni reprezentativac BiH u sezoni 2019./2020. za Olimpiju odigrao 38 utakmica te upisao 12 golova i osam asistencija.

To okruženje ne bi mu bilo novo, blizu je kuće i moguće je da Menalo karijeru nastavi upravo negdje u Sloveniji. Iz Dinama će otići kao igrač kojemu nedostaje devet nastupa do okruglih 100, a dosad je u 91 utakmici zabio 11 golova uz osam asistencija. Na Maksimir je stigao 2018. iz Širokog Brijega za 400.000 eura.