LEGENDARNI CHILAVERT ODBRUSIO VINICIUSU "Ne budi pe*er, nogomet je za muškarce"

Chilavert Vinicius

Brazilac Vinicius Junior (23) jučer se rasplakao na presici Brazila nakon pitanja o rasizmu. "Ne želim nikad vidjeti crnce kako pate", rekao je Realov ofenzivac, a onda nastavio monolog u kojem je objasnio kako nema podršku te da mu je sve teže i teže nositi se s uvredama s tribina.

Vinicius u posljednjih godinu dana vodi bitku s rasizmom, no neki smatraju kako je za takve scene sam kriv. Jedan od takvih je i legendarni paragvajski vratar Jose Luis Chilavert (58). Proslavljeni vratar oštro je udario po Brazilcu: "Kruha i igara. Prvi je u vrijeđanju i napadima na suparnike. Viniciuse, ne budi peder, nogomet je namijenjen muškarcima", prenosi Index.

Viniciusova borba

Chilavert je profesionalno branio od 1982. do 2004. godine, a za Paragvaj ovaj vratar u 74 nastupa ima osam pogodaka. Bio je poznat po ekscentričnosti i tome što je često izvodio jedanaesterce i slobodnjake. Podsjetimo, oko Viniciusa je eskaliralo u proljeće 2023. godine, kada su na Mestalli igrali Valencia i Real Madrid.

Na prvenstvenom susretu Valencije i madridskog Reala, u kojem je domaćin slavio s 1:0, prvo su domaći huligani vrijeđali Viniciusa Juniora, ali je potom Brazilac dodatno rasplamsao atmosferu rugajući se domaćim navijačima. U samoj završnici Vinicius Junior je dobio crveni karton nakon što je udario suparničkog igrača.