JAKIROVIĆ "Ovo je ravno katastrofi, teško mi je. Ispričavam se navijačima"

Sergej Jakirović nakon poraza od Lokomotive
Josip Regovic/PIXSELL

Je li mi ovo najveća pobjeda u karijeri? Istru sam dobio 4:0... Uz osmijeh je Silvijo Čabraja otvorio konferenciju za novinare nakon velike pobjede protiv Dinama, a onda i ozbiljnije progovorio o rušenju prvaka na Maksimiru.

- Naravno da je velika stvar pobijediti Dinamo, ali svakoj utakmici pristupam isto. Vjerujte da mi je utakmica u Gorici jednako bitna kao i ova. Otvorilo nam se u sedmoj minuti, nakon dosta utakmica protiv Dinama napokon smo sačuvali našu prednost. Zaslužili smo pobjedu, puno puta smo gubili od Dinama u nadoknadi, morala se i nama jednom osmjehnuti sreća - rekao je Čabraja, prenose Sportske.

Trener kluba s Kajzerice bio je uvjeren u hitrinu svojih igrača, na čemu je temeljio taktiku za "skalp" na otvaranju nastavka sezone.

- Najveće probleme smo Dinamu radili u izlascima, kada su naši ofenzivci krenuli prema naprijed. Rekao sam u svlačionici da smo sigurno brži od Dinama i ako budemo pravi, onda će nas teško moći zaustaviti.

Maestralnu partiju odradio je Duje Čop, koji je u "Lokose" stigao koncem rujna kao slobodan igrač.

- Duje je prestao trenirati u travnju, izašao je iz profesionalnog režima. Trebalo mu je dosta vremena da se vrati u ritam. Međutim, on je ozbiljan nogometaš, znali smo da ćemo dobiti jako puno ako ga vratimo u formu.

Na izlasku iz press dvorane, Čabraja se suočio s pitanjem o favoritu za naslov, a onda ispalio kratak i jasan, diplomatski odgovor.

- Lokomotiva!

S druge strane, Sergej Jakirović bio je evidentno utučen nakon šoka, a odmah u prvoj rečenici obratio se navijačima...

- Ispričavam se svima kojima Dinamo nešto znači, jer je ovo ravno katastrofi. Podbacili smo u svim momentima nogometne igre. Da mi je netko rekao da ćemo ovako izgledati nakon priprema, ne bih mu vjerovao. Ništa nije ukazivalo na to. Ovo je loša, najgora večer, čestitke Lokomotivi na dobroj utakmici, oni su realizirali ono što mi nismo - rekao je Jakirović.

Domaćinu se o glavu obio nonšalantan ulazak u utakmicu, što je Lokomotiva i kaznila.

- Reakcije nisu bile dobre, reakcije su bile neshvatljive tijekom cijele utakmice. Preuzimam odgovornost na sebe. Ja sam prvi, isturen, nemam problema s tim. Moramo iskreno popričati jer ovo nema nikakvog smisla, moramo pokazati kvalitetu koju imamo. Da mi se ovo dogodilo jesenas, onda u redu, ali sada nakon svega ovo je velika nepoznanica u ovom trenutku za mene. Je li mi ovo najteži poraz? Šokiran sam, teško mi je, nema opravdanja.

Prva Jakirovićeva reakcija u utakmici bilo je vađenje Morena Živkovića iz igre nakon prvog poluvremena.

- Zamijenio sam ga zbog žutog kartona, mogao je dobiti i drugi žuti. Vjerojatno je bio impresioniran, ali nema veze, iza njega treba stati.

Potkraj utakmice, sa zapadne tribine na Dinamovu su klupu počele pristizati snježne grude, a čuli su se i povici dijela navijača - "Jakire, odlazi".

- Ne zamjeram nikome ništa, navijači vole pobjednički Dinamo. U pravu su i njihovo je pravo iskazati nezadovoljstvo. Hoću li kazniti igrače? Ne znam mogu li ih kazniti, javit će se neke udruge...

Prije utakmice ponovno su se pojavile informacije o dolasku Josipa Brekala u Maksimir, a navodno je posao i blizu realizacije.

  • To je na "stand-by", stvarno ne znam je li se nešto promijenilo - zaključio je Jakirović.