DUDIĆ PREUZEO FENJERAŠA, A SAD NA KORAK DO EUROPE "Prezadovoljan sam učinjenim, a liga je znatno bolja od naše u BiH"

Feđa Dudić
Radnički 1923 Kragujevac

Nakon što je poslije sedam odigranih kola Radnički iz Kragujevca bio posljednja momčad Superlige Srbije sa samo tri osvojena boda i na 16. mjestu, ovaj klub danas je na korak do izlaska na europsku scenu. Kragujevčane je preporodio Feđa Dudić bivši trener GOŠK-a iz Gabele, Veleža i Sarajeva. U 23 utakmice Dudić je osvojio čak 47 bodova i šest kola prije kraja Radnički se nalazi na petom mjestu koje vodi u Europu. Sinoć je pak njegova momčad na gostovanju svladala Voždovac. 

"Zadovoljan  sam utakmicom i najvažnije je da smo osvojili tri boda. Igrali smo na umjetnoj podlozi, a Voždovac je mlada i brza ekipa. To je ekipa koja je bila na šestom mjestu na polusezoni, a sada se bore za ostanak. Ova tri boda su nam veliki zalog i prednost za posljednjih šest kola. Važno je da u slučaju istog broja bodova tko je u regularnom dijelu prvenstva završio na boljoj poziciji što je izuzetno važno", kaže Dudić za Hercegovina.info.

Feđa Dudić

Osim prvenstva, Radnički je odličan i u Kupu gdje je došao do polufinala. Danas je pad Dudićeva momčad doznala protivnika u polufinalu natjecanja preko kojeg također može u Europu.

"Tako je. Imamo dvije prilike da izađemo na europsku scenu, preko prvenstva i preko Kupa. Igramo s Vojvodinom na domaćem terenu što nam je određena prednost za plasman u finale, a to nije beznačajno. U finalu imamo jednu utakmicu, neutralan teren i sve je moguće bez obzira na to što nas tamo čeka Crvena Zvezda ili Partizan".

Feđa Dudić

Prezadovoljan je dolaskom u Kragujevac i aktualnom sezonom.

"Kada sam došao bili smo na posljednjem 16. mjestu prvenstvene ljestvice. Imali smo tri boda iz sedam kola. Kada smo preuzeli klupu osvojili smo 47 bodova, što je više od dva boda po utakmici. Uz to smo prošli i dvije utakmice Kupa i mogu reći da je sve to uistinu odlično. Nismo imali nekih pretjeranih kikseva. Gubili smo utakmice od boljih ekipa koje imaju bolji roster i proračun no i s njima smo se nosili. Nemam nikakvih zamjerki na ekipu. Samo još da privedemo prvenstvo kraju na najbolji mogući način i ostvarimo željeni cilj koji to nije bio uoči prvenstva, ali sada se otvorila ta prilika. Bilo bi velika stvar da izađemo na Europu".

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Prezadovoljan je dolaskom u Kragujevac.

"Odlično sam dočekan. Klub je dobro organiziran i uređen. Klub vode dva čovjeka predsjednik Igor Konotar i sportski direktor Slavko Perović s kojima imam odličnu suradnju. Sportski direktor je bio i odličan igrač, imamo jednake poglede na nogomet i mogu reći kako sigurno nisam pogriješio s izborom. Jedino što mi nedostaje naravno je obitelj".

Feđa Dudić

Dudić ističe kako je Superliga Srbije snažnija od Premijer lige BiH, iako i u BiH vidi pomake barem po pitanju infrastrukture. No, jednu stvar bi kaže trebali primijeniti i u BiH.

"Liga je bolja u odnosu na našu BiH, naročito ako govorimo za klubove iz vrha Crvenu Zvezdu, Partizan, Vojvodinu ili Čukarički. To su klubovi koji odskaču proračunom i individualnom kvalitetom i imaju odlične trenere i dobro su vođeni. Što se tiče BiH tereni su u boljem stanju nego ranije i to je možda neka prednost. Ono što bi se u BiH trebali više forsirati su mlađi igrači, ali ne da nam Savez to nameće, nego da ih mi sami prepoznamo. Ovdje ima uistinu odličnih mladih igrača koji prave odlične transfere. Mladost Lučani je primjerice unutar lige prodala Crvenoj Zvezdi mladog Uroša Sremčevića za 2 milijuna eura. To je isto kao da GOŠK ili Igman prodaju igrača za te novce. To je kod nas nemoguće i tu se vidi koliko je ova liga više na cijeni od Premijer lige BiH".

S njim su u klub stigla i tri igrača iz Premijer lige BiH, ali i pomoćnik. Svi su kaže više nego opravdali svoj dolazak.

"Sva trojica igrača koja su stigla iz Premijer lige BiH Ćosić, Dadić i Šerbedžić su nam se pokazali odlično. Tu je i moj pomoćnik Jahić koji je veliki i vrhunski radnik. Njihovim dolascima sam pokazao i koliko cijenim Premijer ligu BiH. To su trojica igrača koja nisu u svojim klubovima igrali. Ćosić u Željezničaru, Šerbedžić u Sarajevu, jedino je Dadić nešto igrao u Širokom Brijegu. No, nama su se oni pokazali kao pun pogodak i igraju standardno. Nismo pogriješili s njihovim dolascima. Sve pohvale i za mog pomoćnika Jahića".

Feđa Dudić

Redovno prati zbivanja i u Premijer ligi BiH.

"Mogu reći da je liga puno slabija nego je bila. Samo jedan argument u prilog tome je i da su se prošle sezone za Europu borili Široki Brijeg, Tuzla City i Željezničar. Pogledajte gdje su sada na ljestvici ta tri kluba. Nisu ni blizu te borbe. Zrinjski trenutno nije ni na 50 posto mogućnosti koje je pružao u europskim utakmicama i kod Jakirovića. Borac je iskoristio sve slabosti lige. Ono što me kod njih oduševilo je da su sve derbije odigrali odlično i iskoristili manjak kvalitete kod drugih. Veliko razočarenje mi je Sarajevo s obzirom na to kolika se sredstva ulažu, a mora se strepiti hoće li se izađi u Europu. Što se tiče Veleža, nakon dva finala Kupa u posljednje dvije godine, ove se nije otišlo do kraja. No, mislim da će se kroz prvenstvo sigurno izboriti Europa. Ukoliko do toga dođe to je zadovoljavajući cilj, ali će za igranje u Europi morati puno bolje na svim poljima. Proljetni dio su odigrali možda jednu ili dvije utakmice baš odlično. U gostima se igra jako loše. Posljednjih nekoliko godina je podignuta ljestvica, ali će se morati pojačati i raditi nova selekcija".

Feđa Dudić

Ugovor s Radničkim Dudić ima do kraja sezone. Radnički ga želi zadržati, no ima i onih koji ga žele vidjeti na svojoj klupi. Ipak, sve je to sada u drugom planu.

"Klub već želi razgovarati za dalje neovisno hoćemo li izboriti Europu. Već nakon druge moje utakmice kada smo odigrali sa Zvezdom 4:3 uprava je željela da produžimo ugovor. No moj fokus je samo na prvoj sljedećoj utakmici. Vidjet ćemo sve kada završi sezona. Postoji nekoliko ponuda, ali sada mi je u mislima samo priprema za susret protiv Čukaričkog", zaključio je Dudić u razgovoru za Hercegovina.info.

Standings provided by Sofascore

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.