ČAPLJINAC ODABRAO NOVI KLUB Luka Menalo pred potpisom za prvaka Slovenije

luka menalo

Nije tajna da je Luka Menalo jedan od onih, koji bi među prvima mogli napustiti Dinamo ove zime. Poigrala se neobično nogometna sudbina s Menalom, bio je ljetos na korak do odlaska u Rijeku, jer ga je tamo želio Sergej Jakirović. No, kad je Jakirović došao u Dinamu, među prvima je zvao Menala i rekao mu da ostane u Maksimiru, da s njim ozbiljno računa. Što se u međuvremenu dogodilo i gdje je nestala 'ljubav' Jakirovića i Menala, dvojca s Neretve, tko zna, ali Menalo je do kraja polusezone potpuno izgubio mjesto u momčadi, 'driblao' je između klupe i tribine. Naravno, u takvoj situaciji teško je očekivati ikakav pomak na proljeće i logično je da Menalo traži klub u kojem će igrati, piše Germanijak.

A premda se već neko vrijeme priča da Menala najviše želi Sarajevo, BiH reprezentativac nije sklon povratku u ligu iz koje je krenuo njegov put i ta opcija od prvog dana nije previše realna. Ali, zato bi se Menalo mogao vratiti u Sloveniju, tamo je već nosio dres Olimpije i ostavio vrlo pozitivan trag. Menalo je, naime, velika želja Damira Krznara, bivšeg trenera Dinama, koji s Celjem drži uvjerljivo vrh prvenstvene ljestvice, drugoplasirana Olimpija zaostaje 10 bodova. Krznar poznaje Menalove nogometne i ljudske karakteristike, zna što mu može donijeti i prema informacijama Germanijaka taj je posao vrlo blizu potvrde. Jer i Menalo želi u Celje, cijeni Krznara, intrigira ga borba za naslov i europski izazovi na ljeto, zapravo, ne postoje nikakve velike prepreke na putu do Menalova potpisa za Celje. Tek se čeka dogovor klubova, hoće li biti riječ o posudbi (s otkupom), ili odmah o kompletnom transferu!? U svakom slučaju s Menalovim odlaskom/dolaskom u Celje slažu se i Dinamo i Celje i Menalo i Krznar, Modri mu ne misle raditi problem i, kako sad stvari stoje, dogovor bi se mogao postići već prvih dana 2024. godine.

Zanimljivo, dođe li Menalo u Celje, za novi će klub debitirati protiv - Dinama. Jer, Celjani svoju prvu pripremnu utakmicu igraju baš protiv Modrih, 13.siječnja.