BIVŠI PLEMIĆ IZDOMINIRAO PAOK Sjajna partija Petra Sučića u velikoj pobjedi Dinama u Konferencijskoj ligi

Petar Sučić produžio ugovor s Dinamom
GNK Dinamo

Petar Sučić još je početkom ove sezone debitirao u Dinamovom dresu, no nije se odmah ustalio u početnoj postavi Plavih. Dapače, za to mu je trebalo nešto vremena, ali sad je praktički nezamjenjiv dio stroja trenera Sergeja Jakirovića. U 11 utakmica ove polusezone, tek u dva navrata je bio neiskorištena rezerva, a u preostalih devet bio je starter. No, ni u jednoj od njih nije bio ovako briljirao kao sinoć, piše Telesport.

Podsjetimo, Dinamo je s 2-0 slavio protiv PAOK-a i stekao nelošu prednost uoči uzvrata u Grčkoj za tjedan dana. Kao prvo ime utakmice svakako se istaknuo Bruno Petković, no bilo je tu još nekoliko junaka iz sjene, među kojima je svakako i Petar Sučić, bivši igrač Zrinjskog. Mladi as Plavih zajedno je s iskusnim Josipom Mišićem vrlo dobro držao vezni red, a u prilog mu idu i brojke sa Sofascorea.

Prije svega, njegovu ocjenu od 7.6 među Plavima je nadmašio samo dvostruki strijelac Petković, a Sučić je do toga došao uz 32 točna dodavanja, od čega su dva bila ključna, a jedno nakon njegove duge lopte. Imao je i dva uspješna driblinga te čak 11 osvojenih duela i pet oduzetih lopti, kao i jedno presijecanje suparničkog pasa, a sve to je ostvario uz nevjerojatnu brojku od 13,5 pretrčanih kilometara.

“Odigrali smo stvarno dobru utakmicu i držali se svog plana”, rekao je Sučić nakon utakmice.“Igrali smo na pobjedu kako bismo ostvarili prednost za drugi susret, a za vikend moramo obradovati naše navijače u HNL-u i onda nam slijedi uzvrat. Rekli smo na poluvremenu da idemo po drugi gol i da se ne smijemo povući, ovo je tek prva utakmica. Ostavili smo PAOK bez jedne prave prilike. Velika je motivacija igrati pred punim tribinama, hvala navijačima na podršci i neka dođu u ovolikom broju i u nedjelju.”