TRAGIČNO NASTRADAO BRAT NIKOLE KOJE Ovakav slučaj se dogodi jednom u dvije milijarde slučajeva

nikola kojo,Vladimir Kojo,brat,hipodrom,konji
VESNA LALIĆ / RINGIER

Brat glumca Nikole Koje, Vladimir Kojo (59), tragično je nastradao u četvrtak, a sprovod će se održati danas na Novom groblju u Beogradu, prenosi srpski Blic.

Tragedija se, prema neslužbenim informacijama, dogodila kada ga je udario konj na hipodromu, piše Kurir.

Kako se navodi, konj je zbacio jahača, a Kojo je pritrčao da zaustavi životinju. U tom trenutku konj ga je udario i nanio mu teške ozlijede.

Ekipe hitne pomoći stigle su na mjesto nesreće, a Vladimir Kojo je navodno i dalje davao znakove života, ali je preminuo u bolnici.

Nikola Kojo oprostio se od Vladimira emotivnom porukom.

"Posljednji pozdrav dragom bratu", napisao je.

Vladan Damjanović, vlasnik konjičkog kluba "Lastin put" s knedlom u grlu za Kurir je govorio o preminulom Vladimiru.

"On je 7 godina bio trener u našem klubu, a posljednjih godinu dana nije jer sam ja povukao konje s hipodroma, zbog loših uvjeta koji su tamo, nažalost. Vladimir tamo ima dva konja, galopera", počeo je Vladan.

"Vladimir je radio tu u Beogradu, na hipodromu. Ovaj slučaj, ovo što se njemu dogodilo, to se desi jednom u dvije milijarde slučajeva. On je izašao da zaustavi konja koji je zbacio jahača i konj je naletio na njega u punom galopu. Znači, direktan sudar... Niko tu nije kriv, ni konj ni on... Ja ne mogu da vjerujem da se ovo dogodilo", priča Damjanović, inače istaknuti trener već 40 godina.

"Oni jednostavno nisu vidjeli jedno drugo. Ni konj njega, ni on konja", objašnjava šokirani Damjanović.

"To je konj koji je bio u treningu kod njega, znači njegov konj. Vladimir je bio deset dana u komi na VMA, s višestrukim povredama glave i tijela... Ne znam što bih vam više rekao. Strašno. Izgleda da Bog sebi stvarno zove najbolje. On je bio neponovljiv, duhovit, uvijek za šalu... Eto", ispričao je Kojin prijatelj.