VIDEO  U ČITLUKU SVI ZA HAJDUK Župnik, ministar, djeca, ali i cijele obitelji

Učlanjivanje u Hajduk u Čitluku
Hercegovina.info

Baš kao i u brojnim gradovima Hrvatske i BiH, i u Čitluku se jučer održalo učlanjivanje navijača u Hajduk. Tradicionalno, navijači Hajduka to čine u Čitluku od 2011. godine.

S obzirom na to da među navijačima splitskog kluba vlada euforija zbog ovosezonskih rezultata, ali i zbog dolaska Ivana Perišića u Hajduk, padaju svi rekordi kada su u pitanju brojke u svim segmentima. Od članskih, pretplata, prodanih dresova, prosjeka gledatelja na utakmicama i svega ostalog. Euforija se tako ovaj vikend preselila i u Hercegovinu.

Učlanjivanje u Hajduk u Čitluku

Posušje, Čapljina, Ljubuški, Posušje, Stolac i Čitluk ovog vikenda bili su mjesta okupljanja u Hercegovini u kojima su navijači Hajduka obavljali svoju dužnost.

U Čitluku je jučer učlanjivanje krenulo u Clubu Colosseo točno u podne. Već tada formirao se veliki red navijača koji su strpljivo čekali na produženje svoje članske iskaznice.

Učlanjivanje u Hajduk u Čitluku

Ispijalo se pivo, a pripadnici čitlučke Torcide za sve navijače kuhali su grah.

Generacijski, od 7 do 77. Od onih najmlađi do najstarijih navijača Hajduka bili su danas u Čitluku. Razgovaralo se o igri, pojačanjima, a oni iskusniji prepričavali su dogodovštine s gostovanja još s kraja 80-ih i početka 90-ih.

Učlanjivanje u Hajduk u Čitluku

Moglo se također vidjeti koliko ovaj klub spaja ljude, bez obzira iz koji životnih sfera dolaze. Tako je na učlanjenje stigao čitlučki župnik fra Miro Šego. Fra Miro je veliki navijač Hajduka od svojih ranih dana, a često je na Poljudu, kada god za to ima priliku.

Učlanjivanje u Hajduk u Čitluku

Među navijačima smo sreli i novog ministra prometa Hercegovačko-neretvanske županije Ivu Bevandu. Možda rijetki znaju, no ministar je jedan od najvećih navijača Hajduka u Čitluku i jedan od najvećih kolekcionara svega mogućeg što se tiče Hajduka. Još ranih 90-ih godina o njemu i njegovoj kolekciji dresova, slika, knjiga, opreme i svega ostalog pisala je i Slobodna Dalmacija.

Učlanjivanje u Hajduk u Čitluku

Među prvima je stigao i mali Lovre, opremljen kapom i šalom Hajduka. Kaže otac mu je to kupio u Fan Shopu na Poljudu. Prati kaže tenis zbog svog najbližeg rođaka Marina Čilića, ali Hajduk i nogomet su mu broj jedan.

Drugi dječak Anđelo bio je također u društvu svog oca, a kada je krenula pjesma 'Zbog jedne ljubavi' zapjevao ju je iz sveg glasa.

Učlanjivanje u Hajduk u Čitluku

Na učlanjivanju smo primijetili kako su čak dolazile i cijele obitelji. Četiri ili pet članova strpljivo je čekalo svoj red. Oni koji nisu mogli doći, zadužili su svoje prijatelje da učlanjivanje obave za njih. Tako su neki učlanili i po 12 članova iz svoje obitelji.

Učlanjivanje u Hajduk u Čitluku

Učlanjivanje je trebalo trajati do 18 sati, no zbog velike gužve produžilo se do 23:30.

Učlanjivanje u Hajduk u Čitluku

Nakon toga stiže informacija kako je Čitluk oborio rekord s brojem učlanjenih u jednom danu, a to je 736 članova. Lijep hajdučki dan u Čitluku zaključen je odličnom bakljadom koju su u središtu grada priredili navijači Hajduka koji su i ove godine pokazali pripadnost svom klubu.

Sadržaj se učitava...

Sva mjesta u Hercegovini idu pod Društvo prijatelja Hajduka (DPH) Mostar, od kojeg jedino DPH Zadar u ovom trenutku ima više učlanjenih navijača. Podsjetimo DPH Mostar sprema veliku feštu 12. veljače u Etno Selo Međugorje kada će se po prvi put u Hercegovini održati 'Bila noć'.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.