MOSTAR Rudnik mjesecima stoji raskopan, rupe počele "gutati" automobile, mještani strahuju za djecu

Rudnik rupa
hercegovina.info

Neobičan incident se jučer dogodio u mostarskom naselju Rudnik gdje je automobil prešao preko betonske ograde te je prednjim krajem upao u rupu duboku nekoliko metara. Rupa, koja mjesecima stoji raskopana na sred raskrižja, nije jedina ovoj gradskoj zoni. Svega nekoliko metara niže nalazi se još jedan rastvoreni "krater" dok nekoliko stotina uviše traje obnova prometnice čiji će mjeseci izgleda postati godine kada je u pitanju rok dovršetka radova.

S obzirom da je na navedenim kraterima vidljivo kako se radi o sanaciji cjevovoda, upit smo poslali mostarskom Vodovodu iz kojeg su za hercegovina.info kazali kako je izvođač radova na navedenoj dionici puta tvrtka HP Investing: "Upoznati smo da se radi o izmjeni cjevovoda u sklopu radova na navedenoj dionici puta  - Ulica Blajburških žrtava. Trenutno se izvodi ispiranje, dezinfekcija i puštanje u probni rad cjevovoda, što bi trebala biti završna faza radova, ali ponavljamo, sve detalje i informacije o procesu rada morate pitati samog izvođača", stoji u odgovoru.

Rudnik rupa

Mještani se s razlogom brinu za svoju sigurnost, ali se i pitaju što konkretno usporava ovaj proces koji se rastegao na nekoliko mjeseci. 

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.