FOTO  JUBILARNI FESTIVAL Mnoštvo različitosti na jednoj pozornici i uživanje publike

Folklor 2023 susreti prijateljstva Blagaj
Hercegovina.info

Nevjerojatna noć zabilježena je u Blagaju kod Mostara, gdje je upriličeno 40. izdanje festivala 'Susreti prijateljstva'. Bilo je pjesme, a prevladao je plesni ambijent gdje su posjetitelji mogli vidjeti nešto drugačije.

Publika je ispunila igralište Osnovne škole u Blagaju i mogli su vidjeti nastupe solista Alija Kasumović i ... Šuta, te folklorni ansambli iz Turske i Palestine, te kulturno - umjetničko društvo (KUD) 'Karaula' (Karaula), KUD 'Blagaj' (Blagaj), KUD 'Mladost' (Kladanj), KUD 'Rudar' (Lukavac), KUD 'Podveležje' (Podvelež), KUD 'Izvor 08' (Kiseljak), gradsku folklorni ansambl 'Bugojno' (Bugojno), te folklorni ansambl 'Neretva' (Jablanica).

Cjelovečernjoj zabavi prethodio je defile svih sudionika programa od Starog mosta u Mostaru, kroz Kujundžiluk, te ulicu Braće Fejić do trga Musala, ali i defile kroz blagajsku čaršiju.

Brojni turisti koji su se u vrijeme defilea zatekli u Starom gradu u Mostaru su s oduševljenjem ispratili sudionike festivala, te su mnogi iskoristili priliku za fotografiranje s njima. Također, za sudionike festivala članovi kluba skakača u vodu 'Mostari' su priredili dva skoka sa Starog mosta.

"Festival je protekao u najboljem redu, bolje od očekivanog, budući da smo se svi pribojavali olujnog nevremena. Sudionici i posjetitelji imaju samo riječi hvale, a što je najvažnije nije bilo intervencija, kako hitne pomoći, tako ni vatrogasne niti policijske. Naš festival je oduvijek bio rado posjećen svima, i naši gosti se ovdje uvijek osjećaju kao kod svoje kuće", rekao je nakon festivala za Hercegovina.info predsjednik KUD-a Blagaj Nihad Jašarević.

Tijekom programa, smjenivale su se igre različitih podneblja, a najviše ovacija dobili su sudionici iz Palestine.