ZVIJEZDA GOŠK-a IZ GABELE Osigurat ćemo opstanak, a neki klubovi iz BiH bi imali mnogo toga za reći u HNL

Dino Skorup
facebook

Dino Skorup, nogometaš GOŠK-a iz Gabele, govorio je za N1 o brojnim temama, te se, između ostalog, dotakao dosadašnje sezone svoje ekipe, ali i svog učinka u redovima tima iz Gabele, koji je veoma blizu da ostvari svoj cilj, odnosno opstanak u društvu najboljih.

On je poručio kako sigurno može biti zadovoljan dosadašnjim dijelom sezone i učinkom, budući da je postigao sedam pogodaka, te je zabilježio pet asistencija kao veznjak.

"Sigurno da mogu biti zadovoljan dosadašnjim dijelom sezone i učinkom. Sedam golova i pet asistencija, kao vezni igrač, smatram da je veoma dobro i mogu biti zadovoljan. Ipak, uvijek težim i naravno želim biti bolji. Dosta analiziram svoje utakmice i pokušavam dovesti svoju igru na najveći mogući level. Kada pogledam cijelu sezonu, mogu biti zadovoljan svojim partijama i učinkom", kazao je Skorup, pa dodao:

"Klub me je doveo kao pojačanje i svi su me primili izvanredno. Veoma sam zahvalan na tome svima u klubu, jer su učinili šta god da mi je trebalo i mnogo su mi pomogli. Smatram da sam im svojim odnosom i igrama vratio na najbolji mogući način".

Ekipa GOŠK-a je pred početak sezone sebi za cilj postavila opstanak u društvu najboljih, a sada je veoma blizu ostvarenja istog.

"Klub je postavio opstanak u ligi kao primarni cilj. Svi vjerujemo u to i smatramo da zaslužujemo biti među najboljim ekipama u BiH. Siguran sam da smo mogli imati i nekoliko bodova više, ali smo doživjeli i nekoliko pehova. Vjerujem da ova ekipa zaslužuje i može više. Mislim da ćemo ostati tamo gdje i pripadamo, odnosno u društvu najboljih", poručio je Skorup, pa dodao:

"Iskreno, iznenadio sam se veoma ugodno. Vidio sam da se radi dosta novih travnjaka i to je veliki plus za ovu ligu. Mislim da dosta igrača može igrati na europskoj razini i drago mi je da ova liga napreduje. MIslim da će iz godine u godinu biti sve veći pomaci prema naprijed, jer na ovim prostorima postoji mnogo talenata i dobrih igrača. Tu je i mnogo sposobnih ljudi koji mogu odvesti ovu ligu na još mnogo veću razinu.

Skorup je potom uporedio WWin ligu BiH sa HNL-om, te je poručio kako bi neki klubovi iz prvenstva BiH imali šta pokazati u Hrvatskoj.

"Smatram da je HNL malo ispred, ali ne toliko ispred WWin lige BiH. Mislim da je veća razlika u infrastrukturi i način na koji klubovi iz inozemstva gledaju na HNL. Mnogo je lakše otići iz Hrvatske i prodati se u neki klub, mnogo to više igra ulogu nego kvaliteta igrača. Reklo bi se da je HNL više na cijeni, ali također mislim da bi nekoliko klubova iz BiH imalo mnogo toga za reći u hrvatskoj ligi", kazao je Skorup.

Kompletan intervju Skorupa za N1 možete pročitati na ovom linku.