FOTO  Vitez: Udruga dijaliziranih i transplantiranih bolesnika SBK-KSB

Vitez, donator
...isturenim štandom obnilježilo Europski dan darivanja organa a koji se obilježava u cijeloj Europi na temelju odluke Vijeća Europe.
Ovaj , za nas vrlo važan dan , obilježili smo podijelom prigodnog promotivnog materijala, razgovarajući sa građanima o važnosti darivanja organa o bolesti unutarnjih organa i načinu liječenja te preventivi same bolest.
Iskoristili smo i priliku da se zahbvalimo svim ŽIVIM DONORIMA iz našeg kantona koji su svojom hrabrom odlukom i gestom darujući dio sebe, spasili nase kolege i prijatelje, darujući im NOVI ŽIVOT.
Nakon razgovora, veliki broj građana, se odlučio za potpisivanja DONORSKE KARTICE kao izraz svoje humane odluke o darivanju organa.
Ovoj akciji se priključio i dio explantacijskog tima iz KB Zenica na čelu sa dr.Nerminom Rizvanović, koji je uradio najviše explantacija organa u BiH u poslijednje dvije godine. Na taj način su spašeni mnogi životi.
U BiH je 3000 bolesnika na dijalizi od kojih bi jedna treečina mogla biti transplantitrana.
Ovo je samo jedna u nizu akcija koju provodi naša Udruga, a za 4 godine imamo potpisanih više od 1200 DONORSKIH KARTICA građana SBK !!!