FOTO  Posjetitelji se pod Starim mostom upoznali sa turskim streličarstvom

Tursko streličarstvo Stari most
Hercegovina.info

Članovi Fondacije streličara Turkiye i rukovodstvo Instituta 'Yunus Emre' u Mostaru, organizirali su prezentaciju tradicionalnog turskog streličarstva na platou ispod Starog mosta.

Interesiranje građana očekivano je bilo veliko. Tursko streličarstvo u grad na Neretvi došlo je prije četiri godine. Almina Baralija od početka se bavi ovim sportom, koji kako kaže, svakog dana voli sve više.

"Radili smo sve ove godine predano, a potvrda kvalitetnog rada su rezultati koje smo ostvarili na drugom Balkanskom kupu. Mostarci su osvojili tri nagrade. U početku je u našem gradu bilo veće interesovanje muškaraca, a kasnije su se sve više za streličarstvo interesirale i djevojke.

Nažalost, pandemija covid-a 19 je donekle usporila i naš razvoj, ali se vremenom sve vraća na svoje. Nedavno su započeli novi tečajevi, a interesovanje je ponovno veliko", kazala je Baralija za Hercegovina.info.

U kategoriji muškaraca, prvo mjesto je osvojio Irfan Mehmed iz Sjeverne Makedonije, dok je drugi bio prošlogodišnji pobjednik Amel Baljić iz Mostara. Sudionici koji su osvojili prva i druga mjesta će se natjecati 29. svibnja na završnom turniru KupaOsvajača koji će se održati u Istanbulu. 

Prezentaciji su prisustvovali streličari iz svih zemalja regije, koji su u petak sudjelovali na Balkanskom kupu u Sarajevu.

Prije promocije, predstavnici instituta 'Yunus Emre' Mostar i predstavnici turskih organizacija su posjetili Dječji dom Mostar, te su štićenicima uručili vrijedne donacije, uz radionice bojenja kože i kaligrafije, te prezentacije turskog streličarstva.