FOTO  O OVISNOSTI Nagrađeni mladi pjesnici Mostara

Mladi pjesnici protiv ovisnosti
Hercegovina.info

Srpsko prosvjetno i kulturno društvo (SPKD) 'Prosvjeta' Mostar organizirala je mini festival 'Mladi pjesnici protiv ovisnosti' koji je održan u Centru za kulturu u Mostaru. Broj sudionika je bio ograničen, u skladu s epidemiološkim mjerama.

Na početku programa, predavanje je održao psiholog Marko Romić koji je u kratkim crtama predstavio razne vrste ovisnosti, od kockanja, alkohola, pa do ovisnosti o mobitelima i igricama.

Nakon njegovog izlaganja, upriličena je dodjela nagrada i priznanja sudionicima književnog natječaja, a dodijeljene su i zahvalnice školama koje su sudjelovale u projektu, kao i Centru za kulturu i ministarstvu obrazovanja i znanosti FBiH.

Treće mjesto osvojili su Marina Kajinić i Kenan Baljić, drugo mjesto pripalo je Draganu Bobanu i Emani Tabaković, dok su na prvom mjestu završili Amina Kukrica i Tarik Dedić. Nagradu za kreativnost dobili su Ena Ćorić i Hana Repeša. Nagradu za poetski rad dobio je Džemson Mućišta.

Kroz program je predstavljen i zbornik radova učenika osnovnih škola s područja Mostara - 'Mladi pjesnici protiv ovisnosti 3'. Riječ je o zborniku radova s književnog natječaja na temu prevencije i borbe protiv ovisnosti o drogi, alkoholu, igrama na sreću i kocki.

Projekt SPKD 'Prosvjeta', Mostar - 'Mladi pjesnici protiv ovisnosti', ima za cilj podići svijest učenika mostarskih osnovnih škola o problemu ovisnosti o drogi, alkoholu, igrama na sreću i kocki, kao i educirati ih o toj društvenoj pošasti. U sklopu projekta, zbornik će naknadno biti podijeljen osnovnim školama grada Mostara.