FOTO  Na izložbi Marka Šaravanje tražilo se mjesto više

izložba Marko Šaravanja
Hercegovina.info

Nova samostalna izložba s radovima iz protekle četiri godine umjetnika Marka Šaravanje ,Kraj Početka' otvorena je sinoć u Mostaru na Rondou u organizaciji Udruge Rezon. Otvaranju je nazočio veliki broj posjetitelja, te se u jednom trenutku tražilo i mjesto više. 

Radi se o ciklusu Markovih radova nastalih zadnje četiri godina, a osebujni Čitlučanin nakon 12 godina izlaže u Mostaru.  Marko Šaravanja magistar je grafike, profesor likovne kulture, ima zanimljivu biografiju, 34 samostalne izložbe, tri izložbe u Muzeju književnosti i pozorišne umjetnosti u Sarajevu, publikacije rada od 2005. godine sve do danas, kataloge slika u velikim tiražima, dvije knjige iza sebe, stotine tekstova pod raznim imenima na internetu, mnogo lica i naličja... Osim talenta i bogomdane vještine da na platno prenosi i šipke i omiljene mu puževe i Stari most i Eminu umjetnika krasi i ljudska širina, i borba sa svijetom kakav jeste. 

„Promatrajući slike Marka Šaravanje kroz prizmu atmosfere koju nam autor dopušta, možemo zaključiti da njegova umjetnost prvenstveno istražuje teme izolacije i transcedencije, gdje se na jedan poseban način izmjenjuju monolog i dijalog“, naveli su iz Udruge Rezon. Odlično ga identificirajući kazali da Markov likovni integritet ne traži naš pristanak, no da na njegov rad sigurno nećemo i ne možemo ostati ravnodušni. Zanimljivost izložbe je da je sam umjetnik odlučio ne nazočiti otvaranju izložbe, jer mu je želja bila da u prvom redu ne bude umjetnik, nego umjetnost. 

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.