SUMNJA DA SE TAMO KRIJE HAMAS Najveća bolnica u Gazi izložena bombardiranju, izvan funkcije njih 20

Gaza bombardiranje

Najveća bolnica u Pojasu Gaze u petak je izložena bombardiranju, priopćila je Svjetska zdravstvena organizacija (WHO), dodajući da je trenutno izvan funkcije 20 bolnica u Gazi

Na optužbe zdravstvenih vlasti u Gazi da je Izrael raketirao dvorište bolnice Al Shifa u gradu Gazi, glasnogovornica WHO-a Margaret Harris rekla da "nema detalje o Al Shifi, ali da zna da su bolnice izložene napadima". Pozivajući se na kolege na terenu, Harris je rekla da je u tijeku "intenzivno nasilje".

U najvećoj bolnici u gradu Gazi sklonište su pronašle brojne obitelji, grad Gaza je u okruženju izraelskih snaga, a vodstvo Izraela tvrdi da su obavijestili stanovništvo da napusti to područje i krenu prema jugu, navodeći da se u području bolnice nalazi stožer Hamasa.

Izraelci se bore protiv Hamasovaca kroz razrušene zgrade u Gazi, tenkovi oko grada
UN-ov ured za humanitarna pitanja je priopćio da postoje "problemi" dopreme pomoći u Gazu preko egipatskog graničnog prijelaza Rafah, koji je namijenjen za pješake, a ne kamione. U srijedu je u Gazu ušlo 65 kamiona s hranom, lijekovima, vodom, higijenskim potrepštinama i sedam ambulantnih vozila, no kamioni nisu stigli u sjevernu Gazu.

Glasnogovornik UN-ovog ureda za koordinaciju humanitarne pomoći (OCHA) Jens Laerke je rekao da u ovom trenutku ne mogu dovesti kamione na sjever te da je to "jako frustrirajuće jer se nekoliko stotina tisuća ljudi još uvijek nalazi na sjeveru", dodavši da "ako danas imamo pakao na zemlji, njegovo je ime sjeverna Gaza".