SVI GLEDAJU U JEDNOG ČOVJEKA Smrt brata osumnjičenog za ubojstvo Danke mogla bi utjecati na istragu

potraga Danka Ilić
MUP Republike Srbije

Prošla su četiri dana od vijesti koja je užasnula regiju - dvogodišnja Danka Ilić monstruozno je ubijena u Banjskom Polju. No ni nakon četiri dana njezino tijelo nije pronađeno.

Dalibor Dragijević (40), brat osumnjičenog Dejana (50), koji je priznao da je ubio Danku, umro je u noći između subote i nedjelje u policiji. Prije smrti priznao je da je pomogao bratu da se riješi tijela djevojčice, ali nije otkrio gdje se ono nalazi. Kako saznaje Blic, on je vodio policiju po imanjima svoje obitelji. Išao je s njima na više različitih lokacija, ali tijelo Danke Ilić (2) i dalje nije pronađeno, piše Dnevnik.hr.

Njegova iznenadna smrt mogla bi utjecati na istragu s obzirom na to da je jedna od tri ključne osobe koje mogu pomoći u potrazi za tijelom.

Sada je možda i najvažniji svjedok otac dvojice braće i njegovo bi svjedočenje moglo biti ključno za pronalazak tijela Danke Ilić s obzirom na to da ga je Dejan optužio da mu je pomogao.

Deseci pripadnika policije Ministarstva unutarnjih poslova Srbije pretraživat će i danas Lazarevu pećinu, koja se nalazi oko tri kilometra od sela Zlot, u kojem živi Dejan Dragijević, koji je zajedno sa Srđanom Jankovićem osumnjičen za teško ubojstvo Danke Ilić (2). Policija je pretraživala i Lazarev kanjon, kao i cjelokupno područje duž rijeke u potrazi za tijelom djeteta koje je, sumnja se, drugog dana nakon izvršenog kaznenog djela premješteno s deponija u okolici Banjskog Polja.

Podsjetimo, dvogodišnja Danka Ilić, čiji je nestanak prijavljen 26. ožujka, žrtva je prometne nesreće, ali i stravičnog zločina. Dvojica muškaraca koji su je navodno udarili automobilom njezino su tijelo bacili na divlju deponiju, a policija sumnja da je tijelo jedan od osumnjičenih naknadno prebacio na drugu lokaciju, objavio je u četvrtak MUP Srbije nakon desetodnevne potrage.

Dvojici osumnjičenih za teško ubojstvo dvogodišnje djevojčice Danke Ilić iz okolice Bora određen je pritvor do 30 dana. Jedan od njih priznao je zločin, drugi se brani šutnjom, a još su dvije osobe uhićene zbog sumnje da su pomogle u skrivanju tijela, priopćili su u subotu tužiteljstvo i policija. Među njima je i otac osumnjičenog Rade Dragijević, koji se branio šutnjom te mu je određen pritvor od 30 dana. Tijekom boravka u pritvoru on je doznao da mu je naglo preminuo mlađi sin.