VIDEO  SNIMKA ZGROZILA JAVNOST Taksist izvukao osobu iz auta i ostavio da leži na cesti

Taxi Maribor

Internet je obišla snimka mariborskog taksista koji je iznemoglog čovjeka izvukao iz automobila te ga ostavio da leži uz rub ceste.

O događaju je obaviještena i policija koja je muškarca prepratila do njegove kuće. Za sada se ne čini da je riječ o prekršaju ili kaznenom djelu, ali još uvijek se prikupljaju informacije o događaju, javlja 24ur.

Snimku koja je uznemirla slovensku javnost na Twitteru je objavio specijalist hitne medicine dr. Andrej Hohnec, a oglasila se i Udruga ‘Humanitarček‘, iz koje su poručili: ‘Bez obzira na uzrok, nitko ne zaslužuje biti tretiran na ovakav način‘.

Iz Udruge‘ Humanitarček‘ posebno su istaknuli odnos prema starijim osobama, kod kojih zbunjenost nije nužno posljedica pijanstva.

‘To mogu biti i razna druga stanja i bolesti, hipertenzije do hipoglikemije ili hiperglikemije, demencije, bilo kakve patologije mozga. Pa čak i ako se netko onesvijesti od alkohola, je li to način da ga samo tako ostaviš da leži tlu?‘ pitaju se u udruzi.

Iz policije su potvrdili da su zaprimili dojavu te su "dolaskom na mjesto događaja uočili muškarca na tlu ispred ulaza u parkiralište i dopratili ga do stana na njegovoj adresi u blizini".

‘Svim prikupljenim prijavama policijski službenici zasad nisu utvrdili obilježja prekršaja ili kaznenog djela, ali još uvijek prikupljaju izvješća vezana uz događaj‘, poručili su iz Policijske uprave Maribor

Zatraženo je objašnjenje taksi-službe Cammeo, no odgovor se još čeka, piše 24ur.