URED PREDSJEDNIKA Zoran Milanović sazvao zasjedanje Hrvatskog sabora

Zoran Milanović
Hercegovina.info

Nakon što je dogovrena nova Vlada Republike Hrvatske, te je sada još uvijek tehnički premijer Andrej Plenković potvrdio kako ima dovoljnih 76 potpisa, predsjednik Zoran Milanović sazvao je sjednicu Sabora.

"Na temelju odredbi Ustava Republike Hrvatske i Zakona o izborima zastupnika u Hrvatski sabor, predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović donio je Odluku o sazivanju prvog zasjedanja Hrvatskoga sabora.

Prema Odluci Predsjednika Republike, prvo zasjedanje Hrvatskoga sabora održat će se u četvrtak, 16. svibnja 2024. godine u 11,00 sati u zgradi Hrvatskoga sabora u Zagrebu. Odluka o sazivanju prvog zasjedanja Hrvatskoga sabora stupa na snagu danom donošenja, odnosno danas, u četvrtak, 9. svibnja 2024. godine.
 
Izbori zastupnika u Hrvatski sabor održani su 17. travnja 2024. godine, a predsjednik Vrhovnog suda i Državnog izbornog povjerenstva Radovan Dobronić uručio je predsjedniku Milanoviću Konačne rezultate izbora zastupnika za Hrvatski sabor 29. travnja", stoji u objavi Ureda predsjednika Republike Hrvatske.