NIJE TEŠKO POGODITI ZBOG ČEGA Uhićeno dvoje djelatnika iz županijske Službe za zapošljavanje

diablo 2, organizirani kriminal, pranje novca, Njemačka, Federacija BIH, ubojstvo, zavod za zapošljavanje, tuzlanska županija, služba za zapošljavanje, uhićenje, istraga, Sipa, sveučilište, diplome

Po nalogu Tužiteljstva TŽ i naredbi Županijskog suda Tuzla istražitelji SKP MUP-a TŽ obavili su pretrese u Službi za zapošljavanje TŽ, te na još dvije lokacije u privatnim objektima u Sapni i Srebreniku. Dvije odgovorne osobe iz Službe za zapošljavanje TŽ su lišene slobode. Radi se o bivšoj v. d. direktorici i šefu odjela općih i pravnih poslova.

Oni su osumnjičeni za zlopurabu položaja i ovlasti, a vezano za neregularnosti prilikom provedbe projekta sufinanciranja poslodavaca za zapošljavanje 200 osoba s evidencije nezaposlenih pod nazivom „Posao za sve 2022.“  u ukupnoj vrijednosti od 1.200.000 KM koji je objavljen u kolovozu 2022. godine.

Neregularnosti se odnose na izmijenjene liste poslodavaca kojima su odobrena sredstva za sufinanciranje suprotno uvjetima u objavljenom programu, odnosno na to da su favorizirani određeni poslodavci s kojima su zaključeni ugovori, a nisu bili na listi prioriteta, dok su određene tvrtke koje su ispunjavale uvjete umjesto njih stavljene na listu za čekanje i tako im je nanesena šteta.

Osumnjičeni će uz izvješće o počinjenom kaznenom djelu biti predati u nadležnost Tužiteljstva. Postupajući tužitelj će donijeti naredbu o provođenju istrage i ispitati osumnjičene, nakon čega će se odlučiti koje dalje mjere i radnje će biti poduzete u odnosu na osumnjičene osobe.