VIDEO  Snažna tuča u Mostaru, brojne zatekla na pijaci tijekom kupovine

Krupa u Mostaru
Screenshot

Nevrijeme je jutros zahvatilo i Mostar. Obilne padaline praćene krupom sručile su se jutros na grad na Neretvi.

Brojne građane krupa je zatekla za vrijeme subotnje kupovine. Oni koji su se jutros odlučili otići u kupovinu na pijacu u Vrapčićima, u jednom trenutku morali su pobjeći pod natkrivene dijelove, a trgovci su u brzini raspremali svoje proizvode.

U Mostaru je jutros u 10 sati izmjerena temperatura zraka iznosila 16 stupnjeva.

Danas će u Bosni i Hercegovini prevladavati pretežno oblačno vrijeme, uz djelomično razvedravanje poslije podne. Kiša ili lokalni pljuskovi su mogući u Hercegovini, zapadnim, djelomično centralnim i istočnim područjima Bosne. Vjetar slab, na krajnjem sjeveru Bosne sjeverozapadni, a u ostatku zemlje južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 6 do 12, na jugu do 14, a dnevna od 12 do 18°C.

Prognoza vremena za naredne dane

U nedjelju 05.11.2023., pretežno oblačno i vjetrovito vrijeme s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Intenzivnije padavine u Hercegovini i na jugozapadu Bosne. Vjetar jak s olujnim udarima, južni i jugozapadni. U večernjim satima vjetar slabi. Jutarnja temperatura zraka od 10
do 16, a dnevna od 17 do 23°C.

U ponedjeljak 06.11.2023., u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne umjereno, ponegdje pretežno oblačno vrijeme. U ostatku zemlje sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U Hercegovini i zapadnim područjima Bosne su mogući povremeni i slabi lokalni pljuskovi. Vjetar slab do umjeren, južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 8 do 14, a dnevna od 16 do 22°C.

U utorak 07.11.2023., umjereno do pretežno oblačno vrijeme s lokalnim pljuskovima. Vjetar slab, zapadni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 6 do 12, a dnevna od 15 do 21°C.