MINISTAR DELIĆ "Utvrđene su nepravilnosti u radu hotela Jablanica"

Enisa Klepo
Ilustracija/Hercegovina.info

Inspekcija Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) utvrdila je nepravilnosti u radu hotela 'Jablanica' čiji je vlasnik nedavno pretukao svoju radnicu, što je izazvalo prosvjede diljem BiH. Potvrdio je to večeras na svom profilu ministar za rad i socijalnu politiku Adnan Delić.

"Inspektorat HNŽ utvrdio je nepravilnosti u radu hotela 'Jablanica'. Neka nam svima mlada djevojka Enisa Klepo bude motivacija da budemo najbolji u svom poslu; a hrabri i odvažni u borbi za svoja prava", napisao je Delić.

On je dodao kako će se poduzeti sve zakonom predviđene mjere.

"Zaprimili smo danas obavijest o izvršenom inspekcijskom nadzoru u hotelu 'Jablanica' u kojem je navedeno da je utvrđen niz nepravilnosti u radu ovog poslovnog subjekta, te da će inspektorat, u skladu sa svojim nadležnostima, poduzeti sve zakonom predviđene mjere i izdati prekršajne naloge poslodavcu i odgovornoj osobi ovog poslovnog subjekta", dodao je ministar.

Enisa Klepo

Ministar Adnan Delić i Enisa Klepo

"Nakon fizičkog napada na radnicu hotela 'Jablanica', 9. kolovoza, uputili smo dopise svim nadležnim organima da se poduzmu sve neophodne aktivnosti na utvrđivanju odgovornosti kršenja prava radnika u ovom hotelu, što je u okviru nadležnosti Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi Hercegovačko - neretvanske županije rekordno brzo i učinjeno".  

"Stoga uistinu moram pohvaliti ažurnost Hercegovačko -neretvanske županije, pozvati sve ostale inspekcije i inspektore da postupaju po prijavama radnika o nepravilnostima na radnim mjestima", naglasio je Delić.

On je dodao kako inspekcije od ministarstva imaju punu podršku, te pozvao radnike da prijavljuju nepravilnosti.

"Mi ćemo stati iza inspektora i podržati ih jer samo zajedno možemo raditi na popravljanju stanja u društvu i vraćanju povjerenja u institucije. Pozivam i radnike da sve nepravilnosti i kršenja zakonskih propisa prijavljuju Federalnoj i županijskim upravama za inspekcijske poslove", napisao je ministar Adnan Delić.

Podsjetimo, 9. kolovoza djelatnica navedenog hotela Enisa Klepo brutalno je pretučena od vlasnika hotela Amira Džafića. Nakon traumatičnog događaja, Enisa Klepo dala je ekskluzivnu ispovijest za Hercegovina.info.