INCIDENT U BEČU Austrijanka izbola državljanina BiH nakon što ju je napao

Polizei policija Austrija
Ilustracija

Prava drama odigrala se sinoć u bečkoj četvrti Favoriten kada je državljanin Bosne i Hercegovine napao svoju partnericu (42), austrijsku državljanku, koja ga je na kraju izbola nožem kako bi se obranila.

Kako prenose austrijski mediji, sve se dogodilo kada je bh.državljanin pijan upao u stan svoje partnerice, koja s djecom živi u istoj zgradi. On ju je odvukao u svoj stan, seksualno zlostavljao, a zatim i fizički napao.

Ona nije imala drugog izbora nego da zgrabi nož i obrani se. Nakon što ga je ranila, uspjela je pobjeći iz stana. Inače, državljanin BiH je prijetio i drugom susjedu, koji je sve prijavio policiji, koja je odmah došla na mjesto događaja. I državljanin BiH, kao i žrtva su odmah prebačeni u bolnicu, a nijedno nije životno ugroženo, prenose Nezavisne novine.

Inače, cijeloj drami prisustvovala su i maloljetna djeca Austrijanke po koju su kasnije došli rođaci, a policija je o svemu obavijestila i Centar za socijalni rad. 

Istragu ovog nemilog incidenta preuzelo je Odjeljenje kriminalističke policije Beča, a bh.državljanin je odmah dobio zabranu prilaska žrtvi. 

I protiv Austrijanke će biti podnesena prijava zbog nanošenja teških tjelesnih ozljeda, iako se radilo o samoobrani.