STRAVA U ZAGREBU Automobilom jurio po parkiralištu i naletio na pješake

Divljanje Zagreb pješaci
Jutarnji list

Zbog divljaka u nabrijanim jurilicama koji testiraju vlastite vozačke (ne)sposobnosti i konje u autima, kasno večeras oko 22 sata je na parkiralištu trgovačkog centra Supernova u novozagrebačkom Buzinu došlo do stravične nesreće koju su čak snimili pojedinci iz publike dok su gledali turiranje i neslavodobitni performans.

Uslijedili su krici, krš, lom i suze kada se skupocjeno vozilo u punom zamahu zabilo u masu ljudi. Pritom su neki ostali ukliješteni u vozilima, neki su bili pod njima, a prestravljena masa posjetitelja pritekla im je u pomoć. Vrlo brzo na mjesto događaja stigli su i policajci te Hitna pomoć, a svoj obol su dali i zagrebački vatrogasci izvlačeći unesrećene iz smrskanih limova, prenosi Jutarnji.

Divljanje Zagreb pješaci

Prema posljednjim informacijama najmanje je šest osoba ozlijeđeno te su prevezeni u zagrebačke bolnice, a vozača koji se zabio u masu ljudi policija je uhitila. Je li prošao alkotest ili ne, nije poznato no večeras će ga voditi na vađenje krvi i urina u bolnicu, a nakon toga će biti podvrgnut kriminalističkom istraživanju.

S obzirom na okolnosti užasa koji je uznemirio ali i naljutio sve prisutne, nesavjesni vozač bi mogao odgovarati i za dovođenje u opasnost života i imovine, a možda i za obijesnu vožnju. Je li na vozilu koje je skršio i pričinio totalku bilo kakvih nedopuštenih preinaka, biti će poznato nakon vještačenja istog.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, kao i kad iz bolnice zaprime kvalifikacije ozljeda nesretnih građana koji su se našli na divljoj ruti njegova kretanja dok je gubio gubio kontrolu nad upravljačem, policija će priopćiti za što ga sve terete.

- Neki momak u bijesnom Mercedesu, sigurno vrijedi 200 tisuća eura, je pokupio nekoliko ljudi. Strašno, doslovno sam gledao čovjeka kako leti u zrak, ispričao je očevidac za Danas.hr.

Vozač je pod nadzorom policije.